MENIU

Paleologu, „inconturnabil” pentru Iohannis: „Să dea dovadă de un minim respect pentru cetățeni”

Theodor Paleologu a pierdut calificarea în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, dar îi atrage atenția președintelui Klaus Iohannis să dea dovadă de un minim respect pentru cetățenii români care l-au votat și să participe la dezbaterea cu Viorica Dăncilă. Paleologu s-a clasat pe al cincilea loc în opțiunile de vor ale românilor din țară, potrivit exit poll-ului IRES realizat la ieșirea la urne, la mare distanță de Iohannis, clasat cu 38,7% pe primul loc, urmat de Viorica Dăncilă, cu 22%.

„Mulțumesc sutelor de mii de români care au votat pentru ideile, valorile, principiile pe care le-am susținut în această campanie. Le mulțumesc militanților PMP, dar și simpatizanților, altor formațiuni politice care au susținut ideile mele

Rezultatul obținut e bun în contextul în care nu am avut dezbateri, am avut o criză de guvern.

Cred că e un rezultat foarte bun. Forța din aceste alegeri va fi un ferment inconturnabil pentru dreapta și centru, în România.

Pledez pentru o largă coaliție a forțelor de drepta și de centru.

Nu consider că sunt stăpânul voturilor mele, nu pot să spun deocamdată cu cine să voteze. În prezent nu exprim niciun consemn de vot.

Nu se pune problema să votez pentru PSD. Întotdeauna am combătut PSD, dar aștept din partea candidatului Iohannis să dea un semn de minim respect și să participe la dezbaterea cu doamna Dăncilă, și când voi vedea, voi aviza, imi voi spune punctul de vedere.  

Sunt mândru de aceste voturi, de voturile celor care m-au susținut.

Salut particparea masivă la vot, participarea masivă în Diaspora. Este necesar să fie reprezentată corect în Parlamentul României.

Am dovedit că suntem deștepți și mulți!”, a declarat candidatul PMP pentru prezidențiale.

Theodor Paleologu a obținut 5,9% din intențiile de vot la primul tur al alegerilor prezidențiale 2019, potrivit exit poll-ului IRES. 

Clasamentul celor 14 candidați, potrivit rezultatelor exit poll pentru ora 21:00, la închiderea urnelor, conform sondajului efectuat la ieşirea de la urne de prestigiosul institut de sondare a opiniei publice IRES:

1. Klaus Iohannis - 38,4%

2. Viorica Dăncilă - 21,9%

3. Dan Barna - 16.1 %

4. Mircea Diaconu - 8,3%

5. Theodor Paleologu - 5,9 %

6. Kelemen Hunor - 4,7%

7. Ramona Bruynseels - 2%

8. Alexandru Cumpănașu - 1,1%

9. Viorica Cataramă - 0,4%

10. Bogdan Stanoevici - 0,4%

11. Peia Ninel - 0,3%

12. Catalin Ivan - 0,2%

13. Sebastian Popescu - 0,2%

14. John - Ion Banu - 0,1%