MENIU

Palat vechi de 2.600 de ani, descoperit sub mormântul profetului Iona devastat de ISIS

Descoperire Mosul
Descoperire Mosul

Arheologii care au analizat distrugerile cauzate de fanaticii ISIS la Mosul, la mormântul sacru al profetului Iona, au făcut o descoperire surprinzătoare.

Specialiștii au găsit un palat vechi de 2.600 de ani sub ruinele mormântului vandalizat de jihadiști. Locul pare să fi rămas secret de-a lungul timpului, potrivit Daily Mail.

Locul sacru dedicat profetului Iona se află pe vârful unui deal din zona de esta orașului Mosul, oraș recucerit de forțele armate irakiene din mâna luptătorilor Statului Islamic.

Militanții ISIS au distrus încă din 2014 mormântul considerat sacru atât în tradiția islamică, cât și creștină. În Coran, profetul Iona este cunoscut sub numele de Yunnus.

La câteva săptămâni după ce au cucerit Mosulul în urmă cu trei ani, jihadiștii au aruncat în aer altarul considerat monument protejat, spre indignarea credincioșilor suniți. 

Extremiștii de la ISIS consideră venerarea relicvelor ca fiind împotriva învățăturii predate de Profetul Mohamed.

Arheologii au căutat printre ruinele lăsate de jihadiști și au văzut că ISIS a săpat tunele acolo unde se află și un palat total necunoscut până acum, despre care se presupune că datează din anul 600 înainte de Christos.

Tunelele nu sunt bine consolidate și pot cădea în orice moment peste comorile găsite în subteran, care abia acum urmează să fie cercetate.

Mai multe articole despre:
null