MENIU

Pacientul din Constanța cu arsuri grave ajunge vineri în Belgia. Transferul, la zece zile după accident

Bărbatul din Constanța care a suferit arsuri grave este transferat în Belgia

Bărbatul din Constanța care a suferit arsuri grave pe 70% din suprafața corpului ajunge, vineri, în Belgia. Transferul acestuia a fost anulat de două ori, din cauza vremii nefavorabile și a unei defecțiuni. Pacientul va fi transferat într-un spital din Bruxelles cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Bruxelles - Otopeni pentru transportul, în regim de urgenţă, a unui pacient care a suferit arsuri, se arată într-un comunicat al MApN.

Sursa citată a precizat că zborul este programat pentru ora 09:00, la Baza 90 Transport Aerian. Pacientul va fi însoțit de specialiști din cadrul SMURD și MApN. 

Misiunea a fost aprobată de ministrul Nicolae Ciucă, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din M.A.I. 

Pacientul s-a electrocutat la locul de muncă, în Constanța, în 20 ianuarie, și a fost transferat cu un elicopter SMURD la Clinica de Arşi de la Spitalul Sfântul Spiridon. Familia i-a găsit un loc într-o clinică de profil din străinătate, miercuri primind acordul pentru transfer de la Ministerul Sănătății. 

Din nefericire, transferul pacientului a fost anulat de două ori. Prima oară aeronava s-a întors din drum din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a doua oară din cauza unei defecțiuni. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca pentru continuarea îngrijirilor medicale.

Citește și: ”Transferul unui pacient ars spre Belgia, anulat. Birocrația l-a întârziat o săptămână, apoi s-a defectat avionul”