MENIU

Pacient în stare gravă, după tratament post-COVID la aceeași clinică în care a fost internat Petrică Mîțu Stoian

Sursa foto: INQUAM / Daniel Stoenciu

Încă un pacient a ajuns la spital în stare gravă, după tratament hiperbaric post-COVID la care a fost supus în aceeași clincă privată unde a fost internat și îndrăgitul intrerpret de folclor Petrică Mîțu Stoian. Bărbatul a fost transferat de urgență în Timișoara.

Medicii din Reșița spun că bărbatul de aproximativ 40 de ani s-a internat în aceeași clinică din Caraș-Severin unde a fost tratat și Petrică Mîțu Stoian, iar după o singură ședință la barocameră a spus că nu se simte bine.

Ulterior, pacientul a fost dus la Spitalul Județean din Reșița, unde doctorii au observat câteva leziuni în zona plămânilor. 

„Persoana respectivă a venit la noi după ce a fost supusă unei singure proceduri de terapie hiperbară. Spre sfârșitul ședinței a acuzat o durere bruscă în hemitoracele drept, care a spus că efectiv i-a tăiat respirația. Și-a asumat să reziste la durere. Starea lui s-a deteriorat ușor, a ajuns la noi, s-a pus diagnosticul de pneumotorax masiv drept, a fost drenat chirurgical, starea lui s-a îmbunătățit puțin”, a precizat Cosmin Librimir, director medical al Spitalului Județean Reșița, potrivit publicației tion.ro.

Pentru că starea bărbatului s-a înrăutățit, medicii au decis să-l transfere la Spitalul Municipal din Timișoara, unde este examinat și urmează să fie internat la Terapie Intensivă.

„Pacientul este conștient, cooperant, stabil din punct de vedere hemodinamic, internat în Terapie Intensivă”, au transmis reprezentanții Spitalului Municipal Timișoara.

Bărbatul s-a vindecat recent de Covid-19. Cazul lui este asemănător cu cel al cântărețului Petrică Mîțu Stoian. Acesta a mers să facă terapie de recuperare la aceeași clinică privată și după prima ședință a ajuns la UPU Reșița, unde a fost stabilizat și internat la Cardiologie.

Starea artistului folcloric s-a degradat și a avut nevoie de terapie intensivă, dar a murit în cursul zilei de sâmbătă. În cazul lui a fost deschis un dosar penal.

Mai multe articole despre:
pacient covid spital resita tratament hiperbaric