MENIU

(P) Motivele pentru care majoritatea firmelor îşi externalizează serviciile de curăţenie

(P) Motivele pentru care majoritatea firmelor îşi externalizează serviciile de curăţenie

Indiferent de tipul biroului in care lucrezi, serviciile de curatenie sunt necesare si reprezinta de multe ori o problema mai mare decat ar trebui sa fie.

Fiecare firma trebuie sa angajeze cel putin o persoana care sa se ocupe de curatenie, iar rezultatele nu sunt intotdeauna cele dorite sau bugetul necesar nu este unul usor de suportat. Si totusi, curat trebuie sa fie pentru a putea intampina clientii intr-o maniera eleganta si pentru a asigura un mediu optim de lucru.

Solutia care pare sa impace si bugetul si nevoia de servicii de curatenie realizate cu regularitate este externalizarea acestora catre o companie specializata.

O companie care ofera servicii de curatenie ofera mai multa flexibilitate, servicii profesionale si, de multe ori, o calitate mai buna la preturi rezonabile.

Angajarea in-house nu mai este atractiva din cauza timpului necesar pentru angajare si re-angajare, procesului birocratic si chiar a costului implicat. Noii angajati necesita instruire si management, iar problemele de personal, care nu intarzie sa apara, genereaza costuri suplimentare.

Firma de curatenie specializata lucreaza cu personal instruit care urmeaza proceduri stabilite si poate sa ofere servicii de curatenie in mod constant si fara intreruperi. Timpul petrecut in mod normal pentru a administra personalul de curatenie poate fi investit in activitatea productiva a companiei, iar spatiul de lucru este curatat la intervalele agreate.

Efectul suprinzator: costuri mai mici prin externalizare

Pe cand majoritatea proprietarilor de afaceri s-ar astepta ca lucrul cu o firma specializata sa creasca o parte din costuri, studiile arata ca peste 50% din proprietarii de afaceri au scazut costurile operationale datorita externalizarii deoarece, per total, serviciile in-house costa cu aproximativ 23% mai mult decat serviciile externalizate.

Scaderea costurilor este posibila deoarece se elimina nevoia de a achizitiona solutii de curatare si echipamente, dar si costurile diverse asociate angajarii (salarii, taxe, asigurare, bonus, costuri de HR). In acelasi timp, companiile de curatenie, datorita volumului mare de lucru, isi optimizeaza activitatea si pot oferi preturi competitive, iar sistemul de facturare si abonament este extrem de simplu si convenabil pentru companii.

Vertex Cleaning, una din cele mai importante firme de curatenie din Bucuresti, ofera servicii de curatenie profesionala de intretinere pentru birouri, spatii comerciale si industriale si showroom-uri incepand de la 3 lei/m.p. pentru curatenia saptamanala si 4 lei/m.p. pentru curatenia zilnica. Vertex Cleaning ofera si servicii de curatenie generala sau curatenie dupa constructor, iar lucrul cu majoritatea companiilor din portofoliu se realizeaza pe baza de abonament.

Conform managerului companiei Vertex Cleaning, un alt motiv important pentru care antreprenorii si managerii iau in considerare solutia externalizarii este calitatea scazuta a serviciilor in-house. Prin contrast, reputatia companiilor de curatenie este extrem de importanta pentru acestea, iar standardele sunt mentinute la nivel inalt, atentia la detalii facand parte din activitatea de zi cu zi. In plus, personalul este specializat si instruit, urmeaza proceduri bine puse la punct, iar activitatea le este supervizata de catre un sef de echipa. In acelasi timp companiile de curatenie investesc mai mult in produse si solutii de curatenie profesionale care nu sunt toxice si care pot curata in profunzime.

Astfel alegerea pare evidenta pentru orice manager interesat de cresterea productivitatii si reducerea costurilor: externalizarea reduce costurile pe termen lung si elimina timpul pierdut prin angajarea sau administrarea personalului, in timp ce creste in mod vizibil calitatea serviciilor de curatenie.