MENIU

Ovidiu Tender și Marian Iancu își află sentința pe 8 iunie, cu o zi înainte de prescrierea pedepsei

Marian Iancu și Ovidiu Tender / foto: Puterea.ro

Judecătorii au decis: Ovidiu Tender şi Marian Iancu vor afla sentinţa în Dosarul "Rafo – Carom" pe 8 iunie.

După nouă ani de procese, instanţa a decis să se pronunţe în cazul celor doi chiar cu o zi înainte ca dosarul să se prescrie.

Procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe Marian Iancu şi Ovidiu Tender pentru că, ar fi preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti, societate pe care ar fi prejudiciat-o cu aproape un miliard şi jumătate de lei.

În primă înstanţă, Ovidiu Tender a fost condamnat la 11 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, iar Marian Iancu, la 13 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În urmă cu două săptămâni, magistraţii care judecau cazul au fost înlocuiţi.

Joi, şedinţa de la Curtea de Apel s-a transformat într-un adevărat circ. Fostul patron de la Poli Timişoara a fost evacuat de două ori din boxa acuzaţilor, după ce a protestat în sala de judecată.

Fostul patron de la Poli Timişoara, Marian Iancu a fost scos de două ori din boxa acuzaţilor după un schimb de replici cu magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti.

Omul de afaceri şi ceilalţi inculpaţi au formulat, prin avocaţi mai multe cereri de recuzare a completului format din judecătorii Mihai Mihalcea şi Georgiana Tudor. Solicitările acestora au fost însă respinse.

Mai multe articole despre:
Marian Iancu dosarul Rafo Ovidiu Tender