MENIU

SUSPANS cu OUG privind plafonarea si compensarea. Cîțu: E posibil să ajungă în ședința de guvern de azi

Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu (Foto: Inquam Photos /George Călin

Suspans privind ordonanța de urgență prin care se introduc noi praguri pentru plafonarea și compensarea facturilor de energie electrică. După ce liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că decizia se va lua mâine, liderul PNL Florin Cîțu a afirmat că este posibil ca propunerea să ajungă marți pe masa Guvernului.

Liderul PNL a afirmat că este posibil ca termenul de aplicare a măsurilor de compensare și plafonare să fie modificat astfel încât, din start, să se aplice până în vară, pentru a nu mai fi nevoie de o nouă decizie de la 1 aprilie.

"Există o discuție ce se întâmplă după această perioadă. Atunci am propus că poate extindem perioada de plafonare până în vară. Sunt decizii pe care trebuie să le propună Guvernul. Eu zic că ordonanța o să fie dată azi," a afirmat Cîțu.

Acesta a precizat că nimeni din PNL nu s-a opus compensării și nici ideii ca măsura să fie aplicată retroactiv, DACĂ soluția este LEGALĂ.  "Totul depinde de avizul Ministerului Justiției. Hai să lăsăm instituția să-și facă treaba".
 
Anterior, președintele PSD Marcel Ciolacu anunțase, la finalul unei întâlniri de urgență pe care a avut-o, marți după-amiază, cu omologul său de la PNL, Florin Cîțu, că ”o decizie va fi luată mâine (miercuri - N.A.)”.

Tot marți, ministrul PNL al Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că aplicarea retroactivă a măsurilor de protecție, de la 1 ianuarie, ar fi neconstituțională.

Mai multe articole despre:
plafonare compensare OUG amanata psd pnl