MENIU

Este OFICIAL! Raed Arafat a semnat ordinul: Mai multe localități din județele Ilfov și Constanța au intrat în carantină

carantina Otopeni, Popeşti-Leordeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Dobroeşti şi Măgurele intră în CARANTINĂ sâmbătă seara

Localităţile Otopeni, Popeşti-Leordeni, Mogoşoaia, Corbeanca, Dobroeşti şi Măgurele din județul Ilfov au intrat în carantină, de sâmbătă seara, de la ora 22:00, conform ordinului semnat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. De asemenea, Agigea, Costineşti, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian din județul Constanța au intrat în carantină tot astăzi, dar de la ora 20:00.

 

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, respectiv Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni , Mogoșoaia, din Județul Ilfov și Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu , Medgidia , Valu lui Traian, Techirghiol, din Județul Constanța”, a transmis sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică.

În prezent, la nivelul județului Ilfov, sunt zece localități cu cele mai mari rate de infectare, de peste 9 la mia de locuitori, până la peste 11, potrivit raportului Direcției de Sănătate Publică Ilfov. Dintre acestea, patru au intrat deja in carantină.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Ilfov, vineri, ratele de infectare cumulate în ultimele 14 zile la mia de locuitori în cele șase localități care ar urma să intre în carantină au fost:

Dobroești - 10,25

Mogoșoaia - 9,96

Corbeanca - 9,63

Măgurele - 9,62

Otopeni - 9,57

Popești-Leordeni - 9,54

În ultimele două zile, joi și vineri, patru localități limitrofe Capitalei au intrat în carantină, pe o perioadă de 14 zile, din cauza ratelor de infectare foarte mari.

Este vorba de Clinceni și Berceni, cu o rată de infectare, vineri, de 10,70, respectiv de 11,39, care au intrat în carantină deja de joi, de la ora 22:00.

Celelalte două localități sunt Chiajna şi Bragadiru, cu o rată de infectare, raportată vineri, de 10,78, respectiv de 10,50, care au intrat în carantină de vineri de la ora 22:00. 

Vineri, rata de infectare în judeţul Ilfov a crescut la 7,89 la mia de locuitori, un salt de aproape un punct față de valoarea de joi - 6,78. 

La nivelul Bucureștiului, rata de incidență de vineri a fost de 5,79 la mia de locuitori, în creștere ușoară față de joi - 5,66. 

Care este situația în județul Constanța

Rate mari de infectare au fost înregistrate în localitățile Agigea, Costineşti, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Medgidia, Techirghiol, Valu lui Traian. După recomandarea INSP, cele șapte localități intră în carantină din această seară, de la ora 20.00, potrivit ordinului semnat de șeful DSU, Raed Arafat.

Mai multe localități din județul Constanța, în CARANTINĂ, din această seară. Circulația persoanelor, doar cu DECLARAȚIE