MENIU

Oscar 2018. Irina Margareta Nistor, despre marele câştigător: "Era relativ de aşteptat"

Oscar 2018. Irina Margareta Nistor, despre marele câştigător: "Era relativ de aşteptat"

Filmul The Shape of Water a confirmat aşteptările la Premiile Oscar, în condiţiile în care toată lumea îl privea drept principal favorit. Dincolo de premiul pentru cel mai bun regizor, Guillermo del Toro şi-a adjudecat anterior şi Leul de Aur, la Fesivalul de Film de la Veneţia, precum şi Globul de Aur, şi premiul BAFTA. 

"Cred că o să-l ude foarte tare Oscarul ăsta, atâta vreme cât a intrat la apă, adică a luat forma apei, premiile cele mai importante. Era relativ de aşteptat. Au mai luat şi pentru muzică, ceea ce era de aşteptat. Alexandre Deplat nu are concurenţă, nu ştiu de ce mai pun încă patru pe lângă el, pentru că nu cred că s-a întâmplat niciodată să fie în competiţie şi să nu ia", spune Irina Margareta Nistor, la Realitatea TV. 

OSCAR. Filmul "Forma apei/ The Shape of Water", scris şi regizat de Guillermo del Toro şi având în distribuţie actori celebri precum Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, era lider în topul nominalizărilor la Oscar, cu 13 selecţii.

OSCAR 2018. Cel mai bun film: "The Shape of water". Vezi LISTA premiilor

OSCAR. Este anul 1962 şi Elisa Esposito, o femeie mută, rămasă orfană din copilărie, se luptă cu monotonia vieţii de îngrijitoare în schimbul de noapte la Centrul de Cercetări Aerospaţiale Occam din Baltimore. Dacă n-ar fi Zelda, o colegă de serviciu care se poartă protector cu ea, şi Giles, vecinul ei iubitor, Elisa nu ştie cum ar suporta existenţa cotidiană. Apoi, într-o noapte fatidică, Elisa vede ceea ce nu-i era îngăduit să vadă, secretul cel mai bine păzit al centrului: un om-amfibie, capturat în Amazon şi studiat în scopurile Războiului Rece. Creatura este înspăimântătoare, dar în acelaşi timp magnifică, capabilă să înţeleagă limbajul şi emoţiile, iar Elisa nu se poate ţine deoparte. Recurgând la limbajul semnelor, cei doi învaţă să comunice. În scurt timp, afecţiunea se transformă în dragoste, iar creatura devine singura raţiune de a trăi a Elisei.