MENIU

ORDIN de ministru: elevii cu boli grave ar putea face şcoală în sistem hibrid cât timp există transmitere comunitară COVID - Anunțul ministrului Cîmpeanu

Ministrul Educației - Sorin Câmpeanu

Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației a anunţat că lucrează la un ordin de ministru prin care elevii cu unele boli grave face şcoală în sistem hibrid câtă vreme există transmitere comunitară a COVID-19.

„Atunci când dispare fundamentul legal denumit stare de alertă, şcolile funcţionează aşa cum spune Legea Educaţiei Naţionale. Şi şcolile şi universităţile. (...) În măsura limitelor de competenţă Ministerul Educaţiei încearcă să găsească posibilitatea acelei perioade de tranziţie şi de adaptare. În acest sens, am emis ieri o notă către universităţi, spre exemplu, prin care există posibilitatea să continue o perioadă - o săptămână, două săptămâni trei săptămâni – pentru că sunt probleme reale cu cazarea, multe universităţi s-au implicat în cazarea refugiaţilor din Ucraina şi au aceşti refugiaţi în cămine, cu programele orare, cu multe alte aspecte organizatorice, care nu pot fi rezolvate de azi pe mâine.

Deşi anunţul a fost făcut oarecum din timp, cei mai mulţi dintre noi nu au realizat că revenirea la normalitate înseamnă renunţarea la restricţii, dar şi renunţarea la facilităţi”, a afirmat ministrul Educaţiei, miercuri seară, la un post Tv. 

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu covid restrictii