MENIU

Orban, un nou atac la adresa lui Cîțu: Nu știe istoria partidului, dar vrea să-l conducă

Ludovic Orban și Florin Cîțu

Ludovic Orban l-a atacat din nou pe Florin Cîțu, chiar în ziua în care acesta s-a lansat, ofcial, în cursa pentru șefia PNL. Aflat la un simpozion dedicat lui Ion I.C. Brătianu, Orban s-a declarat dezamăgit de faptul că rivalul său n-a pomenit nimic, în discusul de lansare, despre marele înaintaș liberal, semn că nu cunoaște istoria partidului.  

”Am crezut că vrea să folosească aniversarea ca un moment simbol de lansare. L-am urmărit cu oarecare emoție că își va începe discursul cu referire la această zi astrală în care s-a născut ”sfinxul” (Ion I.C. Brătianu - N.R.)  care a materializat visul a generații și generații de români să aibă țara lor, să trăiască în ”fruntariile” naturale. Din păcate, nu a spus nimic. Asta e, ce să facem?! Nu poți să conduci PNL, dacă nu cunoști PNL cel de azi, cel de ieri, cel de alaltăieri”, a declarat Orban.
 
Acesta a pledat pentru "un liberalism adaptat, un liberalism care ţine cont de o serie de caracteristici pe care le-a avut politica PNL în constituirea statului modern"

"În primul rând, un liberalism naţional nu e un liberalism al porţilor deschise. Este un liberalism care întotdeauna a susţinut interesele fundamentale ale statului român, promovarea acestor interese fundamentale ale statului român pe piaţa internaţională, a fost un liberalism chiar cu un puternic accent protecţionist. (...) Nu suntem împotriva capitalului străin, dar capitalul autohton are un comportament mai responsabil faţă de societate. (...) România a trăit o lungă perioadă în bezna comunistă, este nevoie de susţinerea capitalului român", a adăugat Orban.

Potrivit liderului PNL, "morala creştină este un fundament pentru o convieţuire în societate".

"Liberalii au avut întotdeauna o politică de susţinere a familiei şi noi trebuie să continuăm această politică de susţinere a familiei, a satului românesc, a şcolii, a tuturor instituţiilor fundamentale care constituie, de fapt, pilonii de bază ai societăţii româneşti", a evidenţiat Orban, citat de Agerpres.

Liderul PNL a participat, vineri, la Muzeul Naţional I. C. Brătianu ( Vila Florica) din localitatea Ştefăneşti – jud Argeş, la simpozionul "Ion I. C. Brătianu - 157 de ani de la naştere".