MENIU

Ludovic Orban, despre Roșia Montană: „Locuitorii din zonă au nevoie de o activitate care să le permită să trăiască decent”

Președintele PNL - Ludovic Orban

Ludovic Orban - președintele PNL a salutat decizia luată astăzi, prin care Roșia Montana a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. Acesta spune că se bucură că demersul început în perioada guvernării Partidului Național Liberal, anul trecut, de retrimitere a dosarului către UNESCO, a fost finalizat cu o decizie favorabilă.

„Salut decizia luată astăzi, prin care Roșia Montana a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. Mă bucur că demersul început în perioada guvernării Partidului Național Liberal, anul trecut, de retrimitere a dosarului către UNESCO, a fost finalizat cu o decizie favorabilă.

Am discutat în coaliție și, la nivel guvernamental, trebuie să existe o strategie de dezvoltare a Roșiei Montana. Odată cu includerea în patrimoniul UNESCO, trebuie construiți niște piloni care să permită, cu adevărat, o viață economică și o dezvoltare a acestei zone.

Este necesar un plan, pe de o parte de conservare a zonei, dar și un plan de dezvoltare pentru locuitorii din zonă, care au nevoie de locuri de muncă și de o activitate care să le permită trăiască decent”, a transmis Ludovic Orban.

Roșia Montană a intrat în Patrimoniul UNESCO. Ce SCHIMBARE va aduce zonei această decizie

Mai multe articole despre:
ludovic orban rosia montana unesco