MENIU

Orban, despre negocierile pentru formarea Cabinetului Cîțu: "Erau trei ministere care trebuiau luate oricum. Este o minune că am reușit să obțin mai mult"

Ludovic Orban, președintele PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban suține că în cadrul negocierilor pentru formarea Guvenului Cîțu a fost mandatat să obțină 3 ministere. Este vorba despre Ministerul Educației, Ministerul de Externe și Ministerul Apărării. Întrebat cine a cerut cele trei ministere, liderul PNL a precizat că e vorba despre „cine are atribuții în domeniul Apărării, în domeniul Politicii externe și cine are viziune asupra reformării Educației”.

„La negociere, obiectivul meu fundamental era să finalizez negocierile înainte de  Crăciun și să respect mandatul primit de BPN, adică să obținem premier și președintele unei Camere și să avem o reprezentare guvernamentală conformă cu ponderea noastră în coaliție, de 55%. Mi-am îndeplinit mandatul, am îndeplinit și condițiile de mandat care nu erau expres scrise în Biroul Politic Național pentru că erau trei ministere care trebuiau luate oricum, pentru că așa era stabilit, Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, Ministerul Educației, practic negocierile au fost foarte dificile, este o minune că am reușit să obțin mai mult”, a declarat Orban, miercuri seara, la un post TV.

Liderul PNL a arătat, în context, că îl considerat pe președintele Klaus Iohannis un partener și că va continua parteneriatul cu șeful statului dacă va fi ales președintele PNL la Congresul din 25 septembrie. 

 

Mai multe articole despre:
orban pnl iohannis ministere iohannis