MENIU

Orban, despre absența lui Cițu de la ședința Coaliției: Știam că întârzie, nu știu de ce n-a venit. Întrebați-l pe el!

Ludovic Orban și Florin Cîțu

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat că nu știe de ce premierul Florin Cîțu a lipsit de la ședința Coaliței, la care s-au discutat subiecte extrem de imporante, precum planul de propuneri pentru impulsionarea procesului de vaccinare anti-Covid. Orban a afirmat că a știut doar că premierul o să întârzie.

Întrebat de ce premierul Florin Cîțu a absentat, liderul PNL a recunoscut că nu știe. "Mi-a spus că nu poate veni la ora 14, vine la 14:30, dar n-a mai venit. Întrebați-l pe premier de ce nu a venit, nu pe mine. PNL este reprezentat în Coaliție de președintele partidului și de premier. În ceea ce mă privește pe mine, eu am fost prezent la toate întâlnirile Coaliției", a afirmat Orban.

Liderul PNL a fost Întrebat și dacă divergențele tot mai evidente între el și șeful Guvernului nu afectează chiar buna funcționare a Coaliției de guvernarea

"Eu fac tot posibilul ca să nu fie afectat actul de guvernare de competiția internă din partid. (...) Bătălia din PNL este una mai la vedere pentru că noi întodeauna am avut transperență, ați văzut conferința municipală de la București și altele din țară, au fost competițiui cu foarte multă energie și acțiune, dar care până la urmă au generat conduceri statutare", a afirmat liderul PNL. 

Orban a vorbit și despre eventualitatea unor schimbări în guvern, în urma alegerilor din PNL, dar și din USR Plus. "Să așteptăm congresele, să vedem noile conducerile și apoi orice decizii vor fi luate în forurile statutare ale partidelor și, de asemena, orice decizie va fi discutată în cadul Coalțieii."