MENIU

"Oraşul morţilor". Locul încărcat de proprietăţi luxoase unde nu e picior de om

Oraşul unde chinezii nu vor să locuiască
Oraşul de lux neloicuit

Localnicii il numesc "Orasul Mortilor", un peisaj urban din care lipsesc cu desavarsire oamenii.

Mai mult de 100 de vile stau goale la sase ani de cand au fost construite in orasul Beihai din China. Casele au fost ridicate pentru a servi unei noi clase de oameni bogati despre care se credea ca vor investi in imobiliare. Multe dintre acestea sunt evaluate la peste 3 milioane de yuani fiecare, adica in jur de 300.000 de lire sterline, scrie Incont.ro.

Cetatenii chinezi nu au voie sa investeasca in strainatate, asa ca pana la boom-ul imobiliar nu a fost decat un pas, Pentru ca oamenii voiau sa-si puna la loc sigur banii, iar casele insemnau o investitie buna. Anticipand "pofta" acestora de a rula banii, orase intregi au fost reconstruite: zgarie norii, mallurile, autostrazile si parcurile uriase asigurau brusc privelistea oricui.

Insa multe dintre acestea s-au transformat in "zone moarte" pentru ca erau prea departe de centrele economice importante. Multi muncitori care castiga cel mult 2 dolari pe zi au investit economiile a trei generatii doar in imobiliare, insa acum nu le pot folosi pentru ca sunt practic rupti de lume in acele zone.

Multi analisti sunt de parere ca in China se construieste excesiv, iar asta va crea o bula imobiliara. Sunt prea multe proprietati goale. Altii spun insa ca acest stat reprezinta cea mai mare poveste de urbanizare a tuturor timpurilor , iar orasele fantoma vor deveni curand zone metropolitane infloritoare.

Mai multe articole despre:
null