MENIU

"Orașul fantomă" care va fi șters de pe hartă! E supranumit „Cernobîlul Australiei”: zeci de familii, evacuate de urgență - VIDEO

Wittenoom, orașul supranumit "Cernobîlul Austriei"/ Captură video

Celebrul oraș supranumit „Cernobîlul Australiei” va fi șters de pe hartă. Zeci de familii au fost obligate șă-și strângă lucrurile și să plece, după ce s-a stabilit că locul nu mai este deloc sigur. Zona și-a câștigat de-a lungul timpului porecla de „orașul-fantomă", după ce mii de oameni au murit din cauza aerului toxic, iar populația a scăzut semnificativ. 

Ultimii oameni rămași în Wittenoom au fost obligați să își împacheteze lucrurile să se mute, după ce mai specialiștii au decis că zona este un adevărat pericol. Cei care au refuzat să plece vor fi evacuați forțat.

Din 1943 și până în prezent, mii de familii s-au adunat în orașul minier și au început să exploateze un material folosit la acoperișuri. Fără ca nimeni să își dea seama, substanța pe care o conținea era toxică. Peste 2.000 de muncitori și rezidenți au murit de atunci din cauza inhalării fibrelor.

În urma măsurilor luate pentru a se evita popularea zonei, orașul a fost scos de pe hărțile oficiale și indicatoarele rutiere în timp ce clădirile au fost demolate și zona a fost deconectată de la rețeaua națională. 

Mai multe articole despre:
oras fantoma aer toxic evacuari australia wittenoom