MENIU

Oraşul din România cutremurat de un val de sinucideri. Doi oameni s-au omorât noaptea trecută

Este o săptămână care pare blestemată în Constanţa. Doi bărbaţi au luat crunta decizie, noaptea trecută, de a-şi încheia socotelile cu viaţa. Unul a lăsat un bilet de adio în care a scris ce îl măcina. Cel de-al doilea a părăsit această lume fără nicio explicaţie. În doar câteva zile, vorbim aşadar de cinci oameni care s-au sinucis, iar bilanţul tragic a cutremurat oraşul.

„Îmi cer iertare că fac așa ceva. Nu mă mai descurc material și simt că Dumnezeu m-a părăsit”. Acestea sunt ultimele cuvinte scrise pe o foaie ruptă dintr-un caiet de un bărbat de 57 de ani din Mangalia, care seara trecută a recurs la un gest cumplit. A pândit pe calea ferată până când trenul care circula pe ruta Constanța – Mangalia, a traversat podul din Neptun. Când a văzut că se apropie, s-a aruncat.

Pe biletul de adio sinucigașul a lăsat și numărul de telefon și numele unei rude apropiate, care să-l îngroape. Avea câteva zeci de lei în buzunar și telefonul mobil. Din păcate, la nici două ore, un alt bărbat a recurs la un gest fatal identic, pe aceeași cale ferată, de această dată, în Eforie, scrie Reporter NTV.

Mecanicul trenului Constanța –Mangalia este în stare de șoc. A povestit că l-a văzut pe sinucigaș cum se așeza pe șină, în genunchi cu spatele la tren, semn că deși își dorea moartea îi era frică să o înfrunte. Conductorul garniturii a frânat cu disperare, a tras alarma, însă nu a reușit să îl evite.

De această dată, bărbatul care a recurs la fatalul gest nu a lăsat niciun mesaj de rămas bun și niciun indiciu asupra problemelor care l-au chinuit atât de tare încât să renunțe la propria sa viață. Nu avea acte de identitate asupra sa însă niște localnici din zonă l-au recunoscut.

Tragediile de noaptea trecută vin să completeze un peisaj sumbru al unor gesturi similare. În nici o săptămână, cinci oameni au pierit, din propria lor voință. Vineri, un maistru militar de 22 de ani s-a aruncat în fața unui tren, la 6 kilometri de Gara de Nord București. Plecase din Constanța joi, după ce, din motive necunoscute ar fi incendiat apartamentul pe care îl avea închiriat în Kilometrul 4-5.

Marți un bărbat în vârstă de 63 de ani și-a tăiat venele și s-a aruncat de la etajul trei, al unui bloc din cartierul constănțean Inel 2. Și tot marți, trupul fără viață al unui bărbat de 41 de ani a fost găsit în subsolul blocului din Tomis Nord unde locuia. A plecat pe lumea cealaltă și a lăsat în urma sa o familie distrusă.

Mai multe articole despre:
0 Constanţa val de sinucideri