MENIU

Oradea, locul 6 în TOPUL destinațiilor europene: care sunt cele mai vizitate județe din țară

Oradea / Captură Youtube Drone Experience

Turismul românesc pare că s-a schimbat odată cu pandemia. Oradea ocupă al şaselea loc în clasamentul celor mai bune destinaţii europene. Totodată, comparativ cu alți ani, tot mai mulți români preferă călătoriile în România. Anul trecut, în topul celor mai vizitate orașe s-a clasat Constanța, urmat apoi de Brașov și București. 

Conform unui top realizat de către European Best Destinations, cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa, Oradea este pe locul 6 în clasamentul celor mai bune destinații europene. Anul trecut, judeţul Bihor a avut un număr de 420.000 de turişti.



Și românii au preferat vacanțele în țară. Bucureștiul, cel mai vizitat oraș de către români în alți ani, a reușit să fie doborât de Constanța care ocupă acum locul întâi.

Starea de incertitudine a determinat schimbari importante incomportamentul turiștilor. Cei mai mulți au căutat hoteluri certificate COVID, iar o bună parte dintre ei și-au vacanțele în ultimul moment. 

"Cu siguranță Constanța a fost unul dintre cele mai ofertante județe. Pe locul doi, vedem, este Brașovul, care și el, este foarte ofertant", spune Cristian Bărhălescu, agent de turism.

Brașovul continuă și el să atragă mulțimea de turiști și ocupă, așadar, locul doi în topul celor mai vizitate județe din România.

"Pandemia ne-a adus foarte mari prejudicii, a îngustat sezonul la două luni de zile și criza forței de muncă îl afectează în continuare. Sperăm ca începând cu martie să se ridice starea de alertă", a explicat Dumitru Ivănescu, manager de hotel.

Patronii speră ca restricțiile să fie cât mai curând ridicate pentru ca forța de muncă să nu mai fie afectată.

"Turiștii au preferat să rămână la noi în țară. Dacă ar fi plecat în afară, probail s-ar fi întâmplat ceva, ar fi trebuit să stea 14 zile în izolare, și fiind cu copiii este mai greu. Atunci au preferat litoralul românesc marea majoritate", spune Lahme Bolat, manager hotel.

În ce-i privește pe unii antreprenori, anul 2021 s-a ținut foarte bine pe picioare din punct de vedere turistic. Țara noastră se bucură, așadar, de un număr cât mai mare de turiști români.