MENIU

Oraș din România, transformat în târg auto: Taxă zilnică pentru mașinile cu afișul „de vânzare”

Slătinenii care îşi lasă autoturismele pe domeniul public al municipiului, cu afişul „de vânzare”, trebuie să achite o taxă zilnică Primăriei, în valoare de 56,25 lei.

Taxarea celor care îşi pun maşinile de vânzare pe domeniul public, în parcări sau pe stradă, este o măsură care vine după modificarea unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Slatina, referitoare la aprobarea Regulamentului privind ocuparea temporară a domeniului public şi privat în municipiul Slatina şi modalitatea de încasare a taxei pentru vehicul/autovehicule scoase la vânzare, scrie Mediafax.

Cei care îşi lasă maşina cu afişul „de vânzare” pe domeniul public trebuie să achite 4,5 lei pe metrul pătrat pe zi, un loc de parcare fiind de 12,5 metri pătraţi.

Reprezentanţii municipalităţii spun că modificarea reprezintă „o intrare în normalitate”, iar cei care desfăşoară activităţi de comerţ pe domeniul public al Slatinei trebuie să fie taxaţi, conform legislaţiei în vigoare. 

Cei care vor continua să afişeze semne cu „de vânzare” în parbrizele autoturismelor, fără a avea taxa achitată, care se ridică la 56,25 lei pe zi, se pot alege cu amenzi de până la o mie de lei.

Mai multe articole despre:
maşini taxă Slatina vanzare masini