MENIU

Opţionalele din grădiniţele de stat au fost interzise!

Veste-şoc pentru părinţii care au copii preşcolari: Opţionalele din grădiniţele de stat au fost interzise!

Opţionalele din grădiniţele de stat au fost interzise! Astfel engleza, dansul sau alte activităţi nu mai sunt permise.

O circulară transmisă de Inspectoratul Şcolar Bucureşti în primăvara acestui an obligă grădiniţele să organizeze astfel de cursuri în afara programului obligatoriu al preşcolarului, adică după-amiaza.

Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, "în anul şcolar 2016-2017, activităţile opţionale trebuie să fie desfăşurate, acolo unde este posibil, de către educatoare, confrom competenţelor înscrise în standardul ocupaţional specific profesiei" spune inspectoratul. Mai exact, grădiniţele pot organiza ore opţionale, însă ele trebuie să fie susţinute doar de educatorii profesori angajaţi de stat.

Conform unei proceduri privind monitorizarea activităţilor opţionale în grădiniţe, timpul aferent unei astfel de activităţi este de 15-20 de minute pentru vârsta de 3-5 ani, pentru grupa mică şi grupa mijlocie, şi activităţi de 30-35 de minute pentru nivelul de 5-6 ani, adică grupa mare.

Conform planului de învăţământ, pentru preşcolari se va desfăşura cel mult un opţional pe săptămână pentru copiii din grupa mică şi cel mult două opţionale pentru copiii din grupa mijlocie şi mare.

Mai multe articole despre:
grădiniţe