MENIU

Operațiune spectaculoasă de salvare în apropiere de Mangalia - Un cunoscut sportiv a fost recuperat din largul Mării Negre

Operatiune de salvare

Operațiune contra cronometru pe Marea Neagră pentru autoritățile din România. O persoană aflată într-o barcă cu vâsle în largul Mării a cerut ajutorul. Ulterior s-a aflat că era vorba de un cunoscut sportiv român care a fost recuperat teafăr.

UPDATE: 

Potrivit Ziua de Constanța, este vorba despre sportivul român Alex Dumbravă. Bărbatul era epuizat, acuzând dureri de spate şi genunchi, din cauza efortului de a trage la rame. Echipajul SAR MAIA, compus din comandantul navei, Roșu Alexandru, Dima Cosmin- ofițer punte, Miu Cristian- ofițer mecanic și Șes Florin-timonier, a preluat vineri dimineață, bărbatul din largul Marii Negre, în jurul orei 7:00.

 

UPDATE:

ARSVOM a precizat că echipajul navei Sar Maya a preluat ambarcaţiunea pentru remorcarea în siguranţă în portul turistic Mangalia.
Preluarea a avut loc la aproximativ 70 de mile marine travers de portul Mangalia.

O persoană, în pericol pe mare, la 80 de mile de Mangalia, într-o barcă cu vâsle

O operaţiune de căutare şi salvare pe mare a fost declanşată în noaptea de joi spre vineri de Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), la solicitarea Centrului de Coordonare pentru Căutare şi Salvare Maritimă (MRCC). Scopul operaţiunii este salvarea unei persoane care se află într-o ambarcaţiune cu vâsle, la aproximativ 80 de mile marine distanţă de Mangalia.

ARSVOM a anunţat că nava SAR MAIA a plecat din Portul Mangalia, la ora 01:08, pentru a prelua persoana aflată în larg. Potrivit ARSVOM, bărbatul este epuizat şi are dureri de spate şi genunchi, ca urmare a efortului depus la rame.

Operaţiunea de salvare este în curs de desfăşurare.

Mai multe articole despre:
Operatiune de salvare marea neagra