MENIU

Opțiunea de la Facebook prin care vezi ce date a strâns despre tine prin alte site-uri

Încă de când a introdus butonul Like, planul Facebook a fost să afle tot ce faci. Mai ales când nu ești pe rețea. Astfel, în prezent, te poate urmări și în afara platformei. Acum Facebook îți oferă un instrument prin care îți permite să vezi ce informații colectează despre tine.

Facebook face bani din reclame. Și ca să le livreze cât mai bine, se folosește de profilarea utilizatorilor. Astfel, compania culege date despre tine prin două tehnici. Are astfel informații pe care chiar tu i le dai, cum ar fi numele, data de naștere, locul de muncă și toate acele date pe care le introduci singur pe platformă.

A doua cale e să afle pe ce site-uri umbli. Acum, Facebook susține că te va lăsa și să îi tai, într-o anumită măsură, accesul la aceste informații despre tine.

Ce face noua opțiune de la Facebook

Vei putea vedea o listă a tuturor site-urilor terțe la care Facebook are acces și-ți poate urmări activitatea de browsing. Așa vei putea deconecta acest istoric de la contul tău de pe rețeaua socială. În plus, poți tăia accesul viitor platformei la activitatea ta de pe internet. Însă vei putea selecta doar ca anumite site-uri să nu trimită istoricul tău către Facebook.

Opțiunea se numește „Off-Facebook Activity". Deocamdată, nu este disponibilă pentru toată lumea. De aceasta vor beneficia unii utilizatori din Irlanda, Coreea de Sud și Spania. Ca mai toate opțiunile rețelei sociale, urmează să ajungă la toată lumea în următoarele luni.

Mai trebuie să știi însă că toate aceste date pe care compania le colectează nu vor fi șterse, ci doar nu vor mai fi corelate cu contul tău.

Rețeaua socială va continua să dețină toate aceste informații, dar crede că prin anonimizare nu ar trebui să mai fii afectat. Probabil reclamele o să fie mai puțin targetate, ceea ce n-ar fi atât de rău pe termen lung și în interiorul produselor sale.

Sursa

Mai multe articole despre:
internet aplicaţie Facebook social media