MENIU

ONU anchetează cazurile copiilor ucraineni adoptați în Rusia

ONU anchetează cazurile copiilor ucraineni adoptați în Rusia / Foto: Profi Media

ONU anchetează cazurile în care copiii ucraineni au fost deportați în Rusia, unde au fost oferiți în condiții suspecte unor familii de ruși. Anunțul a fost făcut de către Înaltul Comisar al Drepturilor Omului. Acesta spune că problema extrem de gravă, mai ales pentru că unii minori ar fi fost răpiți din orfelinate. 

De la începutul războiului din Ucraina sute de copii au fost trimiși cu forța în Rusia, unde au fost adoptați de familii de localnici.

Înaltul Comisar al Drpeturilor Omului, Michele Bachalet, se declară din ce în ce mai îngrijorată de soarta acestora pentru că autoritățile ruse nu ar vrea ca după război micuții să se întoarcă în țara lor.

Alți specialiști atrag atenția asupra integrarea copiilor în famili străine în timp de război.

Printre aceștia se află și directoarea regională pentru Europa și Asia Centrală a UNICEF, Asfhan Knan. Aceasta spune că adopția nu trebuie să aibă niciodată loc în timpul sau imediat după o situație de urgență.

Oficialul UNICEF mai atrage atenția că până ce războiul nu se încheie și nu se află exact persoanele care și-au pierdut viața în urma atacurilor, nu se poate spune că toți micuții strămutați în Rusia sunt cu adevărat orfani. 

Mai multe articole despre:
onu copii adoptati razboi ucraina