MENIU

Omul de afaceri PAPALEKAS, supranumit "vulturul fără chip", AUDIAT la DIICOT

Omul de afaceri PAPALEKAS, audiat la DIICOT

Ioannis Papalekas este audiat, la această oră, la DIICOT, în dosarul fraudei de la SIF-uri, informează Realitatea TV.

Dezvoltatorul imobiliar Ioannis Papalekas este audiat la DIICOT.

Omul de afaceri Ioannis Papalekas, fondator al companiei de investiţii în imobiliare Globalworth, a venit în această dimineaţă la DIICOT pentru audieri în dosarul de delapidare a SIF1 Banat-Crişana şi manipularea pieţei de capital,

Papalekas a intrat în sediul DIICOT însoţit de o persoană care ducea mai multe documente, scrie Bursa.ro. Anterior intrării acestuia în instituţie, avocatul omului de afaceri venise, şi el, la DIICOT.

Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari în România, este considerat "vulturul fără chip" întrucât nu are fotografii în mass-media.

Potrivit procurorilor, Papalekas are calitatea de inculpat în dosarul în care Dragos Bîlteanu şi Najib el Lakis au fost arestaţi preventiv săptămâna trecută.

Papalekas este acuzat de complicitate la delapidare şi constituirea unui grup infracţional.

În iulie 2013, fondul Globalworth Real Estate Investments, înfiinţat de Ioannis Papalekas, a atras 53,6 milioane de euro prin listarea pe piaţa AIM a bursei de la Londra, fonduri care urmau să fie investite în principal pe piaţa românească.

Potrivit unor surse judiciare, Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis au urmărit ca proiectul Bucharest Tower Center (din Piaţa Victoriei), deţinut de SC Tower Center International SRL, să fie achiziţionat de către Globalworth Real Estate Investments Limited, însuşindu-şi astfel resurse financiare în cuantum de 6.353.400 euro din fondurile SIF Banat Crişana SA, respectiv 4.763.424,11 lei din fondurile SIF Muntenia.