MENIU

Omul de afaceri Georgică Cornu, reţinut de DIICOT. Era deja în arest la domiciliu, în alt dosar

GEORGICĂ CORNU

Omul de afaceri Georgică Cornu a fost reţinut, miercuri seară, fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional, delapidare şi spălare de bani. Prejudiciul în dosar se ridică la aproximativ 12 milioane de lei. El este reţinut pentru 24 de ore.

 În urma audierilor desfăşurate, miercuri, la DIICOT Mehedinţi, în cursul serii omul de afaceri Georgică Cornu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore în dosarul în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi delapidare, informează Mediafax.

Cornu se află în arest la domiciliu într-un alt dosar de evaziune, în care ar fi prejudiciat statul cu 60 de milioane de lei.

Potrivit unor surse judiciare, aceasta este cea de-a treia percheziție la adresele lui Cornu, iar în noul dosar este acuzat că prin grupul său de firme a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ trei milioane de euro.

În primul dosar, anchetat de DIICOT Timișoara, Georgică Cornu este învinuit pentru o evaziune fiscală de peste 60 de milioane de lei, pentru care el se afla deja în arest la domiciliu.