MENIU

OMS: Varianta britanică a COVID-19, prezentă în 60 de țări. Cea africană - în 23 de țări

OMS: Varianta britanică a COVID-19, prezentă în 60 de țări. Cea africană în 23 de țări

Noile date furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) relevă faptul că noua variantă de COVID-19 depistată la începutul lunii septembrie continuă să se răspândească în întreaga lume, fiind prezentă săptămâna trecută în 60 de ţări şi teritorii, cu 10 mai mult decât la data de 12 ianuarie, relatează AFP, preluată de Agerpres.

În ceea ce privește varianta prezentă în Africa de Sud, care, la fel ca cea britanică, este mult mai contagioasă, aceasta se pare că se răspândeşte mai lent, fiind prezentă în 23 de ţări şi teritorii, cu 3 mai mult decât la data de 12 ianuarie.

OMS monitorizează, de asemenea, răspândirea altor două variante de coronavirus care au apărut în Brazilia, una dintre acestea, P1, fiind detectată în Japonia la patru persoane sosite dintr-o ţară din America de Sud.

"În prezent, există puţine informaţii disponibile pentru a se putea şti dacă transmisibilitatea sau severitatea sunt modificate de aceste noi variante", a notat agenţia ONU, subliniind însă că unele dintre caracteristicile genetice similare necesită studii mai aprofundate.

Pandemia de coronavirus a provocat până în prezent peste 2 milioane de decese la nivel mondial. OMS notează că numărul deceselor a crescut cu 9% în cursul săptămânii care s-a încheiat la data de 17 ianuarie, în comparaţie cu săptămâna precedentă, atingând un record de 93.000 de decese.

Mai multe articole despre:
mutatie coronavirus oms