MENIU

OMS dă ALERTA: Numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou, în Europa! Varianta DELTA AMENINȚĂ să devină dominantă

Infecție COVID-19

"De ce îți este frică, nu scapi", spune un proverb și lucurile par să se confirme. Cel puțin în ceea ce privește pandemia de coronavirus, și asta deoarece numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou de săptămâna trecută în Europa, după 10 săptămâni consecutive de recul. 

"Va exista un nou val pandemic în regiunea europeană, cu excepţia cazului în care vom rămâne disciplinaţi", a avertizat directorul OMS Europa, Hans Kluge, într-o conferinţă de presă susținută online.

Potrivit directorul filialei europene a OMS, săptămâna trecută, numărul infectărilor a crescut cu 10% în regiunea Europa, care numără 53 de ţări şi teritorii, "în urma creşterii deplasărilor de persoane, călătoriilor, adunărilor publice şi relaxării restricţiilor sociale".

"Această evoluţie se înscrie în contextul unei situaţii care evoluează rapid, unei noi variante îngrijorătoare - varianta Delta - şi se produce într-o regiune în care, în pofida eforturilor considerabile ale statelor membre, milioane de persoane nu sunt încă vaccinate", a arătat Kluge.

Până la sfârşitul lunii august, varianta Delta a Covid-19, deosebit de contagioasă, ar urma să reprezinte 90% din totalul cazurilor noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din UE , conform specialiştilor de la Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC). Ipoteza este confirmată și de reprezentanţii OMS Europa.

Această variantă, descoperită iniţial în India, este cu 40%-60% mai transmisibilă decât varianta Alfa, precizează OMS Europa, potrivit Agerpres.