MENIU

OMS, anunț CRUCIAL despre finalul pandemiei COVID: "Lumea nu a fost niciodată într-o poziţie mai bună..."

Tedros Ghebreyesus, directorul general al Organizația Mondială a Sănătății

Finaul pandemiei de coronavirus este aproape. O spune chiar șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, care susține că lumea nu a fost niciodată într-o poziţie mai bună pentru a pune capăt pandemiei acre a dat peste cap viața întregii planete și a adus lumea într-o criză sanitară și economică accentuată. 

„Nu am ajuns încă acolo. Dar sfârşitul este la vedere. Acum este momentul să alergăm mai mult şi să ne asigurăm că trecem linia de sosire şi că vom culege roadele întregii noastre munci grele", a declarat directorul general al OMS, în cadrul unei conferinţe de presă online. De departe, aceasta a fost cea mai optimistă evaluare din partea agenţiei ONU de când a declarat o urgenţă internaţională în ianuarie 2020 şi a început să descrie COVID-19 ca fiind o pandemie trei luni mai târziu, notează Reuters.
 
Potrivit oficialului OMS, țările trebuie să se uite cu atenţie la politicile lor şi să le consolideze pentru COVID-19 şi pentru virusurile viitoare. El a vorbit și despre vaccinare, îndemnând naţiunile să vaccineze 100% din grupurile lor cu risc ridicat şi să continue să facă teste pentru depistarea virusului.
 
Epidemiologul principal al OMS, Maria Van Kerkhove, susține, la rândul său, că țările lumii trebuie să menţină rezerve adecvate de echipamente medicale şi de lucrători din domeniul sănătăţii.
 
„Ne aşteptăm ca în viitor să existe valuri de infecţii, potenţial la diferite momente din întreaga lume, cauzate de diferite subvariante ale Omicron sau chiar de diferite variante îngrijorătoare", a declarat 

Virusul care a apărut în China la sfârşitul lui 2019 a ucis aproape 6,5 milioane de persoane şi a infectat 606 milioane de oameni.
 

Mai multe articole despre:
oms coronavirus pandemie covid final pandemie covid