MENIU

Omenie impresionantă! Protestatarul cu vioara se bucură de susţinere neaşteptată

Wuilly Artega a devenit un simbol al protestelor din Venezuela, care au loc de la începutul primăverii şi în care şi-au pierdut viaţa 55 de persoane. Deşi acesta şi-a ales un mod pacifist şi agreabil de a protesta – interpretarea unor arii muzicale clasice în mijlocul mulţimii -, forţele de ordine nu au apreciat şi i-au distrus vioara.

Prezent zi de zi în mijlocul demonstranţilor, în rândul întâi, Wuilly Artega iese în evidenţă prin înfăţişarea lui pitorească, deoarece poartă mereu culorile drapelului venezuelean – galben, albastru şi roşu -, dar şi prin acordurile muzicale care ies din vioara lui magică, fără să ţină cont de haosul şi violenţele din jur.

În ciuda prezenţei sale agreabile, miercuri, în toiul protestelor, un poliţist s-a îndreptat spre el pe motocicletă şi i-a smuls vioara din mână. Artega l-a rugat să i-o dea, însă poliţistul i-a returnat-o stricată. Un clip care îl înfăţişează cu vioara ruptă şi plângând a devenit viral, îndemnându-i pe camarazii lui să-i sară în ajutor.

Foarte mulţi necunoscuţi care îi împărtăşesc crezul s-au mobilizat pe reţelele de socializare, au strâns fonduri şi i-au luat o vioară nouă. Pentru că banii strânşi au fost cu mult peste preţul unei viori, artistul a clarificat că nu s-a implicat în nicio strângere de fonduri şi intenţionează să returneze sumele strânse fiecărui donator.