MENIU

Om de afaceri, arestat după ce a încercat să influenţeze martori din dosarul în care era anchetat

Om de afaceri, arestat după ce a încercat să influenţeze martori din dosarul în care era anchetat

Omul de afaceri Paul Valentin Armaşu a fost arestat preventiv, după ce a încălcat obligaţiile impuse de controlului judiciar şi a încercat să influenţeze declaraţiile unor martori din dosarul în care era anchetat, potrivit DIICOT.

Paul Valentin Armaşu este urmărit penal pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la uz de fals şi spălare a banilor. El ar fi comis aceste fapte în perioada 2010 - 2013, prejudiciind statul cu peste 4,5 milioane de euro.

Împotriva lui Armaşu a fost dispusă măsura controlului judiciar din data de 25 februarie, anterior acestei date omul de afaceri având interdicţia de a părăsi ţara, dispusă în data de 30 septembrie 2013 de către magistraţii Curţii de Apel Timişoara.

În 9 august, procurorii DIICOT au decis să-l reţină pentru 24 de ore pe Armaşu, deoarece acesta a încercat să influenţeze declaraţiile unor martori. Din probele administrate în dosar rezultă suspiciunea rezonabilă că bărbatul s-a întâlnit de mai multe ori cu soţia unui martor aflat în penitenciar cerându-i acesteia ca soţul său şi un alt martor în cauză să îşi schimbe declaraţia dată procurorilor DIICOT.

"Conform probatoriului, la prima întâlnire ce a avut loc în luna mai pe un drum forestier din apropierea localităţii Reşiţa, inculpatul Armaşu Paul Valentin i-a cerut soţiei martorului MDF ca în schimbul unei sume de bani ce avea să fie stabilită ulterior să îşi retragă declaraţia dată procurorilor DIICOT Reşiţa. Martorul a refuzat spunându-i totodată soţiei sale să-i amintească inculpatului Armaşu Paul Valentin că nu i-a returnat nici până în prezent o datorie de 200.000 de euro", spun anchetatorii.


Citeşte mai mult pe mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
om de afaceri paul armaşu om de afaceri arestat