MENIU

Olimpiada pisicilor. Cele mai frumoase pisici din lume vin la București pentru a fi admirate (P)

La sfârșitul fiecărui sezon competițional, World Cat Federation publică lista celor mai frumoase pisici din lume. Lista include cele mai frumoase pisici din lume, precum și câștigătoarele din fiecare rasă, țară și continent. Aceste pisici sunt invitate să participe la WCF Cat Olimpia World Show și vor concura pentru prestigioasele trofee. Pentru prima oara, acest eveniment se desfășoară în București, România, în zilele de 9 și 10 Aprilie la Romexpo, pavilionul C3. Pisicile participante vor putea fi imortalizate de Tetsu Yamazaki , unul dintre cei mai mari fotografi ai lumii, venit special din Japonia pentru acest eveniment.

WCF Cat Olimpia World Show, evenimentul care reunește unele dintre cele mai frumoase pisici din lumea va avea loc la București, în zilele de 9 și 10 Aprilie la Romexpo, pavilionul C3. Pana în acest moment, la eveniment s-au înscris 29 de rase si expozanti din 19 tari. 

Rase prezente sunt numeroase: Abyssinian, Aphrodite, American Curl, Bengal, Bombay, British Shorthair, British Longhair, Cornish Rex, Don Sphynx, Exotic Shorthair, Highland Fold, Highland Straight, Household Pet, Kurilean Bobtail, Norwegian Forest Cat, Maine Coon, Neva Masquerade, Persian, Ragdoll, Russian Blue, Sacred Birman, Savannah, Selkirk Rex, Scottish Fold, Scottish Straight, Siberian, Singapura, Sphinx.

Ce este WCF?

World Cat Federation este o federatie internationala de cluburi de pisici, cu sediul in Germania. WCF reuneste peste 400 de organizatii si cluburi din Europa, Africa, Asia, Australia/Oceania, America de Nord, si America de Sud. Fondatorul si presedintele Federatiei este D-na Anneliese Hackmann. WCF contribuie la dezvoltarea legislatiei pentru protectia animalelor, fiind consultata de Parlamentul European de la Strasbourg. WCF adopta standarde pentru rase de pisici, pregateste experti felinologi si dezvolta regulile de organizare ale expozitiilor WCF. Cluburile membre WCF organizeaza frecvent expozitii internationale de pisici de rasa. In Romania, WCF exista din 2015, prin Clubul Felin Magnificats, care intruneste peste 40 de crescatori de pisici de rasa si organizeaza anul acesta expozitii in Bucuresti, Constanta si la Castelul Bran.

Pisicile participante sunt evaluate de experti WCF, iar cele mai valoroase castiga titluri si medalii, care se insumeaza in puncte. La sfarsitul fiecarui sezon competitional, pe baza acestor puncte, se face clasamentul general, si apoi cel pe rase, tari si continente. In anul competitional 2015, pisicile din Romania au avut rezultate remarcabile, castigand 3 rase, Ragdoll, Selkirk Rex si Singapura, si intrand pe tabela castigatorilor generali la clasa pisicilor veterane si a celor de casa.

Condițiile calificării

WCF Cat Olimpia 2016 reuneste unele dintre cele mai premiate pisici ale anilor competitionali 2011- 2015, care s-au calificat pentru a putea sa vina la Olimpia sa isi dispute cele mai inalte titluri, disponibile exclusiv la Olimpia, respectiv Diamond Master si Olimpia Master.

Pentru a se califica, o pisica trebuie sa fi fost, din 2011 pana in 2015:

1. National Winner (cel mai frumos adult, pui, pisica sterilizata sau pisica de casa dintr-o tara)
2. Best of Breed (unul dintre cele mai frumoase 3 exemplare dintr-o rasa )
3. Continental Winner (unul dintre cei mai frumosi 5 adulti, pui, pisici sterilizate sau pisici de casa dintr-un continent)
4. Best Cat (unul dintre cei mai frumosi 15 adulti, 15 pui, 10 pisici sterilizate sau 10 pisici de casa din WCF)

Participarea internationala va fi extinsa, sunt asteptati expozanti din Europa, Asia si America. Printre tarile cu puternica reprezentare, mentionam Rusia, Ucraina, Kazahstan, Bielorusia,Bulgaria, Grecia Latvia, Lituania, Estonia, Polonia, Serbia, Turcia, Ungaria, Italia, Franta, Italia si multe altele.

Expozitia se va bucura de prezenta a 8 arbitri internationali:

Anneliese Hackmann, Germania
Andreas Möbius, Germania
Albert Kurkowski, Polonia
Cornelia Hungerecker, Germania
Klaas van der Wijk, Olanda
Lyudmila Makarova, Rusia
Rene Knapp, Statele Unite ale Americii
Karl-Heinz Knelangen Germania

In afara de arbitrajul traditional si de cele 2 Best In Show-uri de Sambata si Duminica, la WCF Cat Olimpia se vor desfasura :
-ringurile de pisici adulte , sterilizate si pui/juniori, atat Sambata cat si Duminica
-Master Ring, Double Master Ring si Triple Master Ring.
-Diamond Ring, rezervat exclusiv pisicilor cu titlul de Triple Ring Master
-Olimpia Ring, rezervat exclusiv celor mai premiate pisici ale anului 2015, respectiv pisicilor castigatoare ale titlurilor de National Winner, Continental Winner and Best Cat in WCF.

Tot la aceasta expozitie, pisicile participante vor putea fi imortalizate de Tetsu Yamazaki , unul dintre cei mai mari fotografi ai lumii, venit special din Japonia pentru acest eveniment.