MENIU

Lia Olguţa Vasilescu iese la atac pe legea pensiilor cu un fals

Lia Olguța Vasilescu

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu atacă PNL şi USR pe motiv că au blocat legea pensiilor, dar susţine un fals, că cele două formaţiuni au votat ""contra". 

"Orban confirmă ceea ce știm de mult timp: că PNL nu va aplica noua lege a pensiilor. E motivul pentru care, în Parlament, Alianța Austerității a votat contra ei și e motivul pentru care a atacat-o la CCR, blocând peste 6 luni adoptarea ei. Interesante sunt însă motivele pe care le livrează celor care se uită în gura lui, că poate spune ceva inteligent. Și spune doar lozinci și demonstrează ca habar nu are ce prevede legea. Dar își dă cu presupusul, că doar e viitorul premier. Hai, să îi mai explic o dată. Și lui și cohortei de incompetenți care îl înconjoară:

1. Spune că legea stabilește " din burtă" creșteri și că e mai bun mecanismul care prevede cresterea anuală prin raportare la rata inflației si 50 la sută din creșterea reală a salariului mediu brut pe economie. Păi, exact acesta e mecanismul de creștere a pensiei și in legea noastră, după ajustarea punctului de pensie care trebuie să reducă decalajul intre o pensie de stat si una de serviciu, că tot contestă toți pensiile speciale", explică Olguţa Vasilescu într-o postare facebook.

Fostul ministru mai explică şi faptul că nu se poate vorbi de decalarea calendarului majorării pensiilor faţă de termenul 1 ianuarie, pentru că acest termen nu apare în legea aflată în vigoare.

Lia Olguţa Vasilescu mai susţine că şi atacarea la CCR a legii pensiiilor a fost tot "tentativa liberalilor de a trena cât se poate de mult intrarea în vigoare a legii și recalcularea pensiilor conform noii legi. Pentru că ei nu vor să o aplice. Și au reușit să o intârzie 6 luni. "

La finalul postării, Olguţa Vasilescu aminteşte, în treacăt, de faptul că legea a picat în Senat din cauza absenţei parlamentarilor PSD. "Indiferent ce s-a întâmplat la Senat, Camera Deputaților e camera decizională. Și dacă a picat la Senat, și dacă trecea, votul pe lege depinde de Camera Deputaților unde Marcel Ciolacu a promis o mobilizare mai bună, fiindcă pe voturile Alianței Austerității nu ne putem baza. Ei nu vor pensii mai mari. Le încurcă "viziunea economică"..."

PNL şi USR nu au votat împotriva legii pensiilor, ci s-au abţinut.