MENIU

Olena Zelenska, prima vizită în SUA, în timpul războiului din Ucraina - Primire emoționantă la Casa Albă - VIDEO

Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, primită la Casa Albă, 19 iulie 2022 Foto: Twitter.com

Prima doamnă a Ucrainei - Olena Zelenska a fost primită marți la Casa Albă de președintele Joe Biden şi Prima Doamnă a SUA - Jill Biden.

La sosirea la Casa Albă, Olena Zelenska a fost așteptată cu flori de președintele american. 

Joe Biden, cu flori în mână, şi Prima Doamnă Jill Biden au primit-o marţi la Casa Albă pe Olena Zelenska, într-o vizită înainte de discursul acesteia de miercuri în faţa Congresului.

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a îmbrăţişat-o pe Jill Biden şi a primit florile de la preşedinte.

Ulterior, cele două femei şi delegaţii din ambele ţări au participat la o întâlnire în Salonul Albastru al Casei Albe.

Prima Doamnă a SUA și Zelenska s-au întâlnit pentru prima dată în luna mai, când Jill Biden a făcut o călătorie secretă în Ucraina, după cea în Polonia și România. Jill Biden a făcut atunci o vizită surpriză în Ucraina, când a vizitat o şcoală care adăpostea ucraineni strămutaţi. Primele doamne au comunicat înaintea întâlnirii. Atunci a fost prima ieșire a soției președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski de la începerea războiului. Îm timpul întâlnirii, Olena Zelenski i-a împărtășit lui Jill Biden preocupările ei pentru sănătatea emoțională a copiilor ucraineni, relatează CNN.

"Când m-am întors, unul dintre lucrurile pe care le-am spus a fost că nu poţi să mergi într-o zonă de război şi să te întorci fără să simţi durerea şi suferinţa oamenilor", a declarat Jill Biden la începutul întâlnirii lor.

Ea a spus că a vorbit cu echipa sa despre cum să ajute la abordarea problemelor de sănătate mintală pentru mamele şi copiii care au suferit atrocităţi.

Olena Zelenska urmează să se adreseze miercuri Congresului american, potrivit biroului preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.