MENIU

Olanda intră de miercuri în izolare parțială. "Va fi greu, dar e singura cale"

Olanda intră de miercuri în izolare parțială. "Va fi greu, dar e singura cale"

Olanda va fi supusă ''izolării parţiale'' de miercuri, măsură care include închiderea barurilor şi a restaurantelor în încercarea de a opri extinderea pandemiei de COVID -19, a anunţat marţi premierul Mark Rutte.

"Intrăm în izolare parţială", a spus premierul Rutte în cadrul unei conferinţe de presă televizate. ''Va fi greu, dar este singura soluţie. Trebuie să fim mai stricţi'', a spus șeful executivului, cel care o bună bucată de timp s-a opus impunerii măsurii de purtare a măștii. De miercuri, aceasta devine obligatorie, în spațiile publice închise, pentru orice persoană trecută de 13 ani.

Potrivit datelor comunicate în ultimele două săptămâni, Olanda este a traia țară din Europa ca incidență a infectărilor la suta de mii de locuitori.

Odată cu intararea în vigoare a noilor restricții, pe lângă închiderea barurilor și restaurantelor, vânzarea alcoolului va fi interzisă după ora 20:00, în condițiile în care specialiștii susțin că intercțiunea socială este principalul vector de infectare. 

Mai multe articole despre:
Olanda izolare covid virus contaminari