MENIU

Olanda a trecut la nivelul următor! Roboţi care prepară brânzeturi, servesc cafea, culeg trandafiri

Mai multe tipuri de roboţi care sunt capabili să prepare brânzeturi, să servească cafea şi să culeagă trandafiri au fost creaţi de curând de un grup de studenţi din Olanda, notează Agerpres.

Robotul Moonlander poate să deplaseze cu uşurinţă o roată de caşcaval ce are greutatea de 12 kilograme. Acest robot, ce pare să fie rezultatul încrucişării dintre o farfurie zburătoare cu un crab, a fost construit de elevii olandezi pentru a uşura munca fermierilor.

Având potenţialul de a deveni un veritabil star în ţara produselor de tip "Gouda" (brânză olandeză, n.r.), Moonlander este capabil să colecteze cheagurile formate într-un vas după solidificarea laptelui, să deplaseze şi să întoarcă paletele grele în timpul etapei de presare şi să introducă apoi bucăţile de brânză în baia de saramură. Moonlander poate să devină astfel o veritabilă "mană cerească" pentru producătorii de brânzeturi.

Acest robot, la fel ca alţi şapte ce au fost prezentaţi de studenţii din al treilea an de licenţă de la Universitatea Delft, a fost conceput pentru companii publice şi private în cadrul unui curs de robotică.

Mai multe articole despre:
Olanda tehnologie roboţi trandafiri