MENIU

Oficial teritorial din Hostmotel, suburbie a Kievului, și alte două persoane, UCISE de trupele rusești. Duceau medicamente și pâine locuitorilor

Localitate distrusă de atacurile rusești /Facebook

De la o oră la alta, artacurile armatei ruse în Ucraina sunt mai feroce și tot mai mulți civili le cad victime, printre ei femei și copii. Lor li se adaugă însă și oficialități locale. Potrivit presei ucrainene, șeful comunității teritoriale din Hostmotel, o suburbie a Kievului, a fost ucis în această dimineață, de trupele rusești, alături de alet două persoane, în timp ce ducea medicamente și pâine locuitorilor din comunitate. 

"Consiliul satului Hostomel confirmă pe 7 martie că trupele rusești l-au ucis pe șeful comunității teritoriale Hostomel, Iuri Prylypko.

A fost ucis împreună cu alte două persoane în timp ce dădea pâine și medicamente locuitorilor din Hostomel", anunță The Kyiv Independent, într-o postare pe Twitter.

Hostmotel sau Gostomel este un oraș din regiunea Kiev a Ucrainei. Mai exact, vorbim despre o suburbie în partea de nord-vest a capitalei Kiev. Administrativ, se află în subordinea municipiului Irpin, și are o populație de aproximativ 17.534.

Ucraina se află în cea de-a 12 zi de război, după invazia declanșată de ruși, la decizia liderului Vladimir Putin, pe 24 februaria. 

De departe, cea mai importantă țintă rămâne capitala Kiev, atenția armatei rusești fiind îndreptată într-acolo. Un alt punct "fierbinte" este Odesa. De altfel, chiar președintele Volodimir Zelenski a anunțat recent că Rusia pregătește un atac de amploare asupra Odesei.