MENIU

Oficial, rata infectărilor în Capitală este 2,82/mie. Neoficial, a ajuns la 2,99/mie. Prefectul Capitalei a intrat în concediu de odihnă

Oficial, rata infectărilor în Capitală este 2,82/mie. Neoficial, a ajuns la 2,99/mie. Prefectul Capitalei a intrat în concediu de odihnă

Rata de infectare în București este de 2,82 la mia de locuitori, a anunțat joi, la finalul ședința Comitetului Municipiului pentru Situaţii de Urgenţă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii București. Potrivit unor surse Realitatea PLUS, indicele real ar fi 2,99, iar vineri, cel mai probabil, Bucureștiul ar urma să intre în scenariul roșu. În acest moment extrem de dificil, prefectul Capitalei a intrat în concediu de odihnă.

15 unităţi de învăţământ au trecut în scenariul roşu, iar alte trei unităţi de învăţământ au trecut din scenariul roşu în cel galben, a precizat Mariana Stancu-Ţipişcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

De asemenea, activitatea restaurantelor este permisă în condiţiile legii şi cu respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern 856 din 2020 privind prelungirea stării de alertă din 15 octombrie.

Astfel, localurile vor opera cu 30% din capacitate și cu program limitat până la ora 23:00.

Rata de infectare în București a fost anunțată abia joi la ora 17:00 pentru că, la ora 13:00, când este emmis comunicatul zilnic al Grupului de Comunicare Strategică privind evoluția COVID-19 din ultimele 24 de ore, indicele nu fusese calculat. "Având în vedere prevederile art. 4, alin. 2 și 4 din anexa nr. 2 la H.G. nr. 856 din 14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, incidența cazurilor la 14 zile pentru județe și Municipiul București este în curs de actualizare și va fi comunicată ulterior, imediat cum vom primi aceste date.."

Mai multe articole despre:
covid rata de infectare prefectul Capitalei virus