MENIU

Oficial! Cine a cumpărat compania care deține PRO TV

Grupul de media Central European Media Enterprises, proprietarul PRO TV, a semnat un acord definitiv pentru vânzarea către fondul de investiţii PPF Group. Cine este, de fapt, proprietarul? Cel mai bogat om de afaceri din Cehia, miliardarul Petr Kellner, în vârstă de 55 de ani.

Anunțul tranzacției, evaluate la 2.1 miliarde de dolari, a fost făcut de Central Media Enterprises, care mai precizează că achiziția urmează să fie finalizată la jumătatea anului 2020. Compania are afaceri în media în cinci țări : Bulgaria, Cehia, România, Slovacia și Slovenia-, cele mai profitabile fiind cele din Cehia și România.

Cine este Petr Kellner

Conform Forbes, Petr Kellner, în vărstă de 55 de ani, este al 73-lea cel mai bogat om al planetei. Averea sa se ridică în prezent la 15.4 miliarde de dolari. Kellner și-a început cariera ca actor și după eșecul din lumea filmului, s-a reorientat către business.

Fondul de investiții PPF s-a dezvoltat puternic în anii '90, după ce a achiziționat 20 la sută dintr-o companie de asigurări cehă.

Referitor la vânzarea companiei deţinătoare a PRO TV, jurnalistul Lucian Lipovan a făcut public un mesaj destinat numai angajaților PRO TV. 

În mesajul intern, angajații sunt înștiințați oficial de mutare. VEZI MESAJUL AICI!