MENIU

Oficial bulgar: Anunţul opririi proiectului South Stream este un "bluff​" al lui Putin

<p>Putin nu reuşeşte să-i păcălească pe bulgari</p>

Anuntul presedintelui rus Vladimir Putin ca renunta la proiectul gazoductului South Stream este "un bluff", spune un oficial bulgar citat de Novinite.

Este "o miscare tactica" prin care Rusia vrea sa determine Bulgaria sa se opuna Comisiei Europene, astfel incat deznodamantul sa fie exact construirea South Stream, a declarat Martin Dimitrov, vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul bulgar, potrivit Hotnews.ro.

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat in urma cu o zi ca Rusia a oprit proiectul "South Stream", pentru ca Bulgaria nu si-a dat acordul pentru realizarea infrastructurii.

In locul South Stream, Rusia va construi o conducta de gaz care va ajunge in Turcia pe sub Marea Neagra, informeaza Novinite.

Proiectul South Stream, conceput pentru a transporta gaz printr-o conducta din Rusia catre Bulgaria, pe sub Marea Neagra, pana in vestul Europei, a fost oprit de catre Comisia Europeana, pentru incalcarea legislatiei energetice a UE.

Martin Dimitrov, vicepresedinte al Comisiei pentru energie din Parlamentul Bulgariei, a declarat ca anuntul de oprire a South Stream "este o miscare tactica din partea lui Vladimir Putin si a Rusiei. Ei nu ar renunta niciodata la proiectul gazoductului South Stream.

Mai multe articole despre:
Bulgaria Vladimir Putin South Stream