MENIU

Șoferii români vitezomani, sub lupa autorităților UE. Ce a decis Guvernul

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule (DRPCIV) va acorda acces automat la datele privind vehiculele, proprietarii sau deținătorii vehiculelor pentru autoritățile din UE, din Elveția, sau dintr-un stat terț care are încheiat un acord în acest sens cu Uniunea Europeană, a decis Guvernul, miercuri, printr-o Ordonanță.

Totodată, DRPCIV va avea acces, reciproc, la datele din sistemul de evidență aparținând acestor state, se arată într-un comunicat al Guvernului, informează HotNews.ro.

Potrivit Executivului, acest sistem transfrontalier de schimb de informații "va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere pe teritoriul României și la aplicarea unui tratament nediscriminatoriu în ceea ce privește persoanele nerezidente, care comit încălcări ale normelor rutiere".

"Cel mai important impact social preconizat este diminuarea numărului de victime ale accidentelor rutiere, reducerea numărului de persoane decedate în accidentele rutiere și scăderea numărului de accidente cu consecințe grave", se mai susține în comunicat.