MENIU

Odesa, o "redută" ce nu se lasă cucerită. Oficial regional: Navele de război rusești se retrag înspre Crimeea

Militari ucraineni la Odesa

Apărătorii Odessei, oraș-port ucrainean situat în nord-vestul Mării Negre - au reușit să împiedice înaintarea navelor rusești care se apropiau de coasta orașului. În prezent, escadrilele flotei rusești s-au mutat în Capul Tarkhankut și Lacul Donuzlav din Crimeea, anunță Serhiy Bratchuk, purtătorul de cuvânt al sediului operațional al administrației militare regionale Odesa, într-o postare pe Facebook, relatează Ukrinform.

"Nu este încă clar dacă intenționează să efectueze o debarcare navală pe coasta noastră, știind cum se va termina (acest lucru - n.r.) pentru ei", a afirmat Bratchuk.

Potrivit acestuia, înaintarea trupelor rusești a fost, de asemenea, înăbușită și pe uscat, în special pe pozițiile „Kherson - Mykolaiv - Kryvyi Rih - Voznesensk - Novovorontsovka din regiunea Herson”.

„Putem confirma munca eficientă a sistemelor noastre de apărare aeriană și a forțelor aeriene. Patru avioane Su-25 și două elicoptere inamice au fost distruse în ultimele patru zile. În același timp, înregistrăm tot mai multe cazuri de dezertare și jafuri printre invadatorii ruși”, a mai spus Bratchuk.

Reamintim că o întâlnire trilaterală între miniștrii de externe ai Ucrainei, Turciei și Rusiei are loc chiar la această oră în cadrul Forumului Diplomației Antalya pe 10 martie.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat începutul invaziei Ucrainei. Trupele ruse au bombardat și au distrus infrastructura cheie, zonele rezidențiale ale orașelor și satelor ucrainene folosind artilerie, MLRS și rachete balistice.

Mai multe articole despre:
odesa ucraina razboi ucraina rusia