MENIU

Octavian Jurma: Următoarele două săptămâni sunt INEVITABILE, scenariu de coșmar cu 40.000 de internări - APEL către politicieni

Octavian Jurma, avertisment teribil pentru următoarele două săptămâni - Mesaj pentru politicieni

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma avertizează că urmează două săptămâni critice, cu peste 20.000 de cazuri, în fiecare zi, cu 40.000 de bolnavi în spitale, ceea ce poate îngenunchea sistemul medical. În același timp, sancționează clasa politică din România, amintind politicienilor că în criza sanitară nu mai este nevoie și de una politică. 

„Scenariul de coșmar a devenit realist, cel mai pesimist, care ne spune că la mijlocul lunii octombrie vom avea peste 15.000 de cazuri și 40.000 de cazuri în spitale. Nu avem cum să facem față. Dacă nu se iau acum măsuri radicale, care nu se pot face decât prin carantină națională si stare de urgență... (...)

Niciodată nu am avut o creștere cu peste 50% mai multe săptămâni, doar una, două. Însă acum crește atât de repede, iar 20.000 de internări, dacă se acumulează într-un timp foarte scurt... Din păcate, următoarele două săptămâni sunt inevitabile”, a avertizat Octavian Jurma, marți seară, la un post TV. 

„Cu 11.049 de cazuri am depasit recordul absolut al pandemiei din 18 noiembrie 2021 (10.269 cazuri). Astfel valul Delta devine oficial cel mai grav val din cele 4 ale pandemiei din Romania, in contrast izbitor cu tarile care au profitat de ragazul din vara sa isi vaccineze populatia si sa o protejeze de valul 4, care la ei a fost cel mai putin grav din cele 4 valuri”, a punctat Octavian Jurma și într-un mesaj pe Facebook.

În același timp, acesta apreciază că în această criză sanitară, politicienii ar trebui să fie uniți, pentru a lua deciziile de care are nevoie, acum, România.

„Chiar daca nu intrăm mâine în carantină, cazurile vor depăși 15.000 de cazuri chiar marți (5 octombrie - n.red.), când se depune moțiunea de cenzură. (...) Nu inteleg de ce când pandemia crește atât de repede, politicienii continuă să se omoare unul pe altul. (...)

Străinii nu au ieșit din restricții decât după ce s-au vaccinat. (...)

Este aproape imposibil ca in acest moment sa gasim o cale. Această criză politică este complet legată de criza sanitară, pentru ca nu se pot lua decizii fara aprobarea politica”, a conchis cercetătorul, în același mesaj la un post TV.

„Motiunea de cenzura se va depune probabil marti, in aceeasi zi in care vom depasi foarte probabil pentru prima data 15,000 de cazuri pe zi. (...)

Pentru milioane de romani e mai important ca politicienii sa stinga stinga incendiul care le arde casele decat sa se certe cine e de vina ca le arde casa.
Pentru acesti romani, indiferent de optiunile lor politice, cel mai responsabil lucru pe care il pot face partidele de opozitie (...) este sa isi retraga motiunilea de cenzura in numele respectului pentru popor si sa asigure guvernul PNL de sprijinul lor parlamentar pana la rezolvarea crizei.
Abia dupa stingerea incendiului COVID-19, pentru milioane de romani va deveni important cine a fost de vina pentru ca le-au ars casele.
Beneficiarii acestui comportament iresponsabil intr-un moment de cumpana pentru poporul nostru sunt chiar partidele populist-extremiste care isi doresc anarhie sub pretextul libertatii de a face ce vor ei”, este de părere cercetătorul Octavian Jurma, potrivit mesajului scris pe pagina sa de Facebook