MENIU

Octavian Jurma: În 3 luni au murit 18 minori, la fel ca în primele valuri. Glasul celor 36 de MORȚI se aude mai tare decât circul politic

Octavian Jurma: În 3 luni au murit 18 minori, la fel ca în primele 3 valuri, 36 în total, în România, din cauza COVID-19

10 noiembrie a fost „o zi tristă pentru România. În 3 luni de la debutul valului 4 au murit la fel de mulți minori câți au murit într-un an în celelalte valuri” - 18, adică 36 în total, în aproape doi ani, a anunțat medicul și cercetătorul Octavian Jurma. Acesta spune că „tragedia tăcută” este consecința directă a deciziei politice de a ține școlile deschise chiar și la 10.000 de cazuri COVID-19 pe zi. 

„Știu că toată lumea e cu ochii pe circul politic însă glasul morților se aude in continuare mai tare in România decât cel al politicienilor. În numele lor vă vorbesc in continuare.
Azi, 10 noiembrie 2021, este inca o zi trista pentru România care vine sa atragă atenția asupra consecințelor nefaste ale deschiderii școlilor cu nesocotirea deliberată a normelor de siguranță, indiferent de incidența cazurilor noi și asumarea politica impotriva recomandăilor medicilor, experților in sănătate publică si chiar a instituțiilor de sănătate publică.
În 3 luni de la debutul valului 4-Delta au murit le fel de mulți minori, 18 copii (minori între 0 șsi 19 ani*), câți au murit in 12 luni in toate valurile precedente combinat, când au murit de COVID-19 tot 18 minori.
De la debutul pandemiei și pâna la debutul valului 4-Delta au murit oficial in România 34,253 de persoane dintre care 18 minori (0-19 ani) în mai mult de 1 an.
De la debutul valului 4-Delta în august și pâna azi, într-un interval de 4x mai scurt, au murit tot 18 minori dar dintr-un total de 2x mai mic (17,635 decese din august 2021 până acum).
Iar valul 4-Delta este încă departe de a fi încheiat, dimpotrivă, abia acum a coborât la nivelul vârfului valului 2!
===================
În valul 4-Delta copiii noștri au murit de 2x mai mult și de 4x mai repede decât în valurile precedente”, a anunțat Octavian Jurma într-un mesaj postat pe Facebook.
 
 
„Această tragedie tăcută este una din consecințele directe a deciziei asumate exclusiv politic de a menține deliberat școlile deschise pentru a permite menținerea unei stări de relaxare aproape completă chiar și la 10.000 de cazuri pe zi.
Știam încă din august-septembrie 2021, pe baza datelor din SUA, Marea Britanie si alte tari lovite deja de valul 4 că tulpina Delta produce o rată de spitalizare a copiilor, forme grave de boală (ATI) și un număr de decese în rândul copiilor mai mare decât vechile variante ale virusului SARS-CoV-2. (...) CDC a lansat încă un avertisment fără echivoc în acest sens (potrivit mesajului postat pe Twitter în 2 noiembrie - CDC).
Iata ca România vine sa confirme acest avertisment, tocmai pentru ca in România aceste avertismente nu au fost doar ignorate, ci activ contestate de conducerea politică a țării. Pragul pentru debutul procesului de închidere de urgență a școlilor și protejare a copiilor a fost ridicat, pe criterii exclusiv politice de la 1 la 6 la mie si apoi, tot pe criteriile exclusiv politice, eliminat cu totul.
Sănătatea si viața copiilor, a profesorilor si a părinților efectiv nu a contat [și încă nu contează] în deciziile politice luate în valul 4-Delta.
Aștept să aflu tot dintr-o raportare oficială care este beneficiul economic sau politic pentru care a fost necesar să plătim acest preț imens în vieti de inocenți.
Până atunci nu ne rămâne decât să ne protejăm individual copiii cât putem mai bine. Chiar dacă moartea este un deznodamânt foarte rar la copii, nu avem suficiente date pentru consecințele pe termen lung ale bolii sau acest covid-lung cum i se mai spune”, a mai scris Octavian Jurma în mesajul de pe Facebook.