MENIU

Octavian Jurma, despre valul 5: Omicron, un lup îmbrăcat în haine de oaie. Nu ne ucide copiii, doar îi schilodește pe dinăuntru

Octavian Jurma, despre COVID lung: Omicron, un lup îmbrăcat în haine de oaie. Nu ne ucide copiii, îi schilodește pe dinăuntru

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă în legătură cu urmările infectării cu coronavirus în cazul copiilor și adolescenților. Acesta avertizează în legătură cu posibila creștere a infectărilor în valul 5 - Omicron în rândul copiilor și a pericolului urmărilor bolii - COVID lung.  

 
„Ce este COVID-19 si de ce nu vrei sa ti se imbolnaveasca copiii cu ea? COVID-19 este o boala sistemica, o boala multi-sistemica! (...) Nimeni nu ma poate convinge ca e normal sa avem copiii in spitale si centre de recuperare. Infectarea nu este niciodata mai buna decat vaccinarea”, avertizează Octavian Jurma, într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.
 „Îmi doresc si eu foarte tare ca Omicron sa se dovedeasca o tulpina blanda. Tare ma tem insa ca Omicron este mai degraba un cal troian decat un virus obisnuit, un lup imbracat in haine de oaie menit sa ne faca sa renuntam la apararea prin vaccin.
Pana atunci aflam tot mai multe despre faptul ca si in cazul altor variante, COVID-19 nu ne ucide copiii, "doar" ii schilodeste pe dinauntru”, a mai afirmat cercetătorul.
Octavian Jurma amintește despre numărul mare de copii și adolescenți din Marea Britanie care au fost deja afectați de COVID lung în urma infectării coronavirus. 
„În Marea Britanie numarul de adolescenti intre 12 si 16 ani care sufera de forme de long-covid este chiar mai mare decat al copiilor intre 2 si 11 ani.
Din cei 117.000 copii inregistrati in UK cu forme de covid-lung pana in noiembrie 2021:
- 20,000 au simptome dupa mai mult de 12 luni.
- 73,000 sunt adolescenti intre 12 si 16 ani.
Acestea sunt date dinainte de Omicron care infecteaza si mai usor copiii decat Delta”, menționează Jurma.
Datele prezentate de medic se bazează pe informațiile privind internările și decesele din spitalele din Anglia, publicate de  longcovidkids.org la începutul acestui an.