MENIU

Octavian Jurma cere carantină în România: "Însoțită de o stare de urgență - Spitalele încep să colapseze"

Carantina in Romania

Octavian Jurma a vorbit la Realitatea PLUS despre posibilitatea și necesitatea introducerii carantinei în România și nevoia de stare de urgență. Specialistul invocă faptul că spitalele încep să colapseze după ce se depășește nivelul de 4 infectări la mia de locuitori.

Invitat la emisiunea Controversat de la Realitatea PLUS, Octavian Jurma a vorbit despre nevoia de a introduce carantina în țara noastră din cauza situației epidemiologice:

"Noi încercăm să aplicăm niște măsuri selective făcute pe incidente, pe școli deschide. Cum putem să știm incidența într-o localitate cu 3 teste? Testele au început să scadă. Motivul pentru care la noi s-au scos testele din certificat este tocmai pentru că începeau să se testeze prea mulți.

S-au speriat că o să detectăm prea multe cazuri, că o să introducem carantină", a declarat Jurma.

Specialistul a comentat propunerea lansată de Alexandru Rafila care susține că este necesară carantina:

"Domnul Rafila, unul dintre cei mai respectați specialiști pe care îi avem, personal l-aș fi dorit invitat de președinte, care ar fi trebuit să fie președintele tuturor. Din punctul meu de vedere carantină e necesară pentru că e imposibil de folosit certificatul verde. Dacă îl folosim la asemenea incidența, îl compromitem. Am ajuns la 18 mii de cazuri și acum vrem să le rezolvăm de pe o zi pe altă.

Carantină e necesară în primul rând însoțită de o stare de urgență. E prima dată un partid care își asumă această măsură atât de nepopulară, asta e un lucru bun. România nu poate suportă mai mult de 4 la mie. Carantină nu se ia așa după ureche, noi după 3 la mie spitalele se umplu cu 1500 de persoane la AȚI și încep să colapseze", a mai explicat Jurma.

Mai multe articole despre:
octavian jurma controversat realitatea plus rafila