MENIU

Obiecte ce aparţin lui Corneliu Vadim Tudor, scoase la licitaţie

<p>Corneliu Vadim Tudor </p>

Fotografii cu autografe ale unor staruri de cinema, ca Alain Delon şi Catherine Deneuve, scrisori semnate de mari prozatori şi oameni de stat ai lumii, precum Regina Maria şi Napoleon Bonaparte, şi icoane făcând parte din colecţia lui Corneliu Vadim Tudor sunt scoase la licitaţie de casa Artmark.

Licitaţia "Colecţia unui român. Corneliu Vadim Tudor" cuprinde 315 obiecte şi va avea loc pe 24 noiembrie, de la ora 19.30, la Athénée Palace Hilton din Bucureşti, informează site-ul artmark.ro, preluat de Mediafax.

Trei semnături olografe ale lui Napoleon Bonaparte se vor licita pornind de la suma de 7.000 de euro, fiind cel mai scump set al colecţiei, urmat de stiloul Montegrappa Roma Aeterna, din aur şi baga - folosit de Corneliu Vadim Tudor în ocazii de protocol -, în cutia sa originală, ediţie limitată, piesă de colecţie, al cărui preţ porneşte de la 6.500 de euro.

Între obiectele scoase la licitaţie se află şi manuscrisul de călătorie al lui Badea Vasile, continuator al lui Badea Cârţan, conţinând peste 100 de notaţii olografe ale autorităţilor vremii, între care Nottara, Brătianu, Eremia Grigorescu, Djuvara, raritate absolută, piesă de muzeu, 1914 - 1926, cu un preţ de pornire de 5.000 de euro, şi un ceas de trăsură, de secol XIX, care i-a aparţinut lui Mihail Kogălniceanu, piesă de colecţie, al cărui preţ porneşte de la 900 de euro.

Printre scrisorile din colecţia lui Corneliu Vadim Tudor se numără şi cea a scriitorului francez Victor Hugo, purtând semnătura olografă (preţ de pornire de 2.500 de euro), cea a scriitorului francez Anatole France, purtând semnătura acestuia (preţ de pornire de 850 de euro), dar şi ultima voinţă a mareşalului Ioan Antonescu, adresată mamei şi soţiei sale, din ziua condamnării sale la moarte de către Tribunalul Poporului, 17 mai 1946, purtând semnătura olografă (preţ de pornire 450 de euro).

Un carneţel de autografe din anii '20, conţinând semnături rare ale personalităţilor româneşti ale vremii, precum Take Ionescu, Octavian Goga, Elena Văcărescu, Nicolae Iorga, patriarhul Miron Cristea, George Enescu, principesa Ileana, Virgil Madgearu, Regina Maria şi Martha Bibescu, are un preţ de pornire de 450 de euro.

Mai multe articole despre:
Corneliu Vadim Tudor licitaţie fotografii