MENIU

Obiceiuri pe care le au oamenii fericiți. Cum să fii şi tu la fel. E simplu

Obiceiuri pe care le au oamenii fericiți. Cum să fii şi tu la fel. E simplu 

Nimeni nu devine fericit în mod întâmplător. Aceasta este o anumită poziție de viață asupra căreia tu mai întâi muncești, iar ea mai apoi te răsplătește. Cel mai important lucru, de la care trebuie să începi este capacitatea de a-ți reveni.

Psihologii spun că anume acesta este antonimul depresiei. Este un fel de armă împotriva căderilor inevitabile în viață. Un proverb japonez spune așa: „Cazi de 7 ori, ridică-te de 8 ori”.

Dezvoltă-ți următoarele obiceiuri și ele te vor face să te simți mult mai fericit.

1. Nu te gândi la ceea ce cred alții despre tine

Oamenii fericiți nu se lasă influențați de persoanele negative. Lor pur și simplu nu le pasă de ceea ce vorbesc acestea despre dânșii. Ei știu că un om vrednic, nu este cel care nu are neajunsuri, dar cel care are demnitate.

2. Întotdeauna caută în toate plusurile

Orice rău are și o parte bună. Dacă nu reușești să vezi partea bună a unei situații, încearcă să o creezi, așa fac oamenii fericiți. Ei nu regretă nimic. Dacă a fost bine, e minunat. Dacă a fost rău, e o experiență.

3. Fii mereu prietenos și recunoscător

Oamenii fericiți nu se uită cum arăți și din ce familie provii. Tot de ce au ei nevoie este încă un om alături de care poate să râdă și să fie fericiți. Lor nu le este greu să dedice cuiva câteva minute în semn de mulțumire.

4. Zâmbește și râzi cât mai mult

„Noi râdem nu din cauza că suntem fericiți, noi suntem fericiți, pentru că râdem.” (William James) Zâmbetele și râsul sunt o trăsătură inseparabilă a oamenilor fericiți.

Așa se întâmplă că oamenii cu care petrecem mult timp împreună ne influențează viața și percepția asupra lumii înconjurătoare. Cu cât mai mult timp vom petrece cu asftel de oameni optimiști, cu atât mai veselă și mai frumoasă va fi viața noastră.

5. Să știi că nimic în lumea asta nu este perfect

Este greu de luptat cu tendința spre perfecțiune, dar e necesar. Tot ce este bine, este cu măsură. Oamenii fericiți au învățat să controleze această tendință. Ei nu se pedepsesc pentru neajunsuri și greșeli. Ei se mândresc cu sine și cu reușitele lor. Uneori unele lucruri pur și simplu nu se întâmplă așa cum am planificat și asta e normal. Este imposibil să controlezi totul.


Sursa