MENIU

De ce se bucură cățeii când își văd stăpânul. Răspunsul te va uimi

Câinii sunt niște animale mult mai inteligente decât ai crede. Un nou studiu arată că acești patrupezi sunt capabili să-și recunoască străpânul nu doar după miros, ci și după față.

Oamenii de știință de la Universitatea Emory au realizat un studiu pentru a stabili dacă câinii ne pot recunoaște după față. În acest sens, aceștia au introdus șase câini în mașinării RMN, unde le-au fost arătate filmulețe cu fețe umane, fețe canine și obiecte. Astfel, au descoperit, că în momentul în care aceștia priveau fețele umane, o regiune din lobul temporal al acestora a început să reacționeze mai puternic, decât de obicei.

„Pentru animalele sociale, fețele sunt stimuli importanți, purtând cantități impresionante de informații, precum identitate, sex, vârstă, emoții și intenții de comunicare ale altor indivizi", potrivit studiului. Așadar, nu e tocmai surprinzător că există o atracție a câinilor pentru fețe.

Câinii au capacitatea de a-și recunoaște stăpânul după chip

Așa se explică faptul că câinele tău e atât de bucuros când te vede. În plus, Gregory Berns, principalul autor al studiului a vrut să afle dacă prietenii noștri canini fac vreo legătură între asocierea unui chip cu vreo recompensă. Însă, rezultatele au arătat că răspunsul în raport cu un chip se manifestă mai degrabă în sistemul vizual decât în cel al recompenselor. Deci, poți fi sigur de faptul că câinele tău te iubește sincer, nu doar pentru că îi dai mâncare.

De asemenea, cercetătorii au ajuns la concluzia că prietenii noștri canini au preluat capacitatea de a face conexiuni între persoane și fețe de la strămoșii acestora, lupii care își recunosc membrii haitei după față.

Așadar, faptul că câinele tău se bucură când te vede e un mod de a-și arăta devotamentul, afecțiunea, dar și fericirea chiar dacă tu ai lipsit doar pentru câteva ore.

Sursa

Mai multe articole despre:
câini fata umana ferecire