MENIU

O vulpe le-a dat bătăi autorităților. Nu au putut decide cine este abilitat să captureze animalul

O vulpe care apărut în Constanța le-a dat bătăi de cap autorităților. Mai mult pentru că instituțiile statului nu au putut aprecia cine este abilitat să prindă animalul: Direcția Sanitar Veterinară, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, vânătorii de la Agenția Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Constanța sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea?

Mai bine de trei ore le-au trebuit instituțiilor statului până să trimită pe cineva la fața locului, să încerce să captureze animalul sălbatic, ce dădea semne evidente că era bolnav, scrie replicaonline.ro.  

Nu se puteau pune de acord cine este abilitat să acționeze într-o astfel de situație. Într-un final, vulpea a fugit în subsolul blocului, ceea ce i-a descurajat de tot pe angajații trimiși să o prindă.

Cert este, însă, că apariția acestei vulpi, ce se putea dovedi periculoasă pentru locuitorii Constanței, a dovedit cât de nepregătite sunt instituțiile din Constanța pentru a acționa într-o astfel de situație!

Prezența animalului a fost semnalată de un constănțean care a postat mai multe fotografii cu animalul. 

A apărut însă o reală problemă: cine prinde vulpea? Mai ales că, potrivit specialiștilor veterinari, cel mai probabil este bolnavă, având în vedere faptul că a acționat contra naturii ei, s-a aciuat lângă locuințele oamenilor și nu dă semne că are intenția să fugă, ci s-a ghemuit într-un colț.

Primii sesizați, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare Constanța au transmis, inițial, că nu se pot deplasa la fața locului, pentru a constata ce este cu vulpea în mijlocul orașului și mai ales pentru a o prinde, întrucât nu dețin nici echipamente speciale pentru prinderea ei – adică o armă cu tranchilizant! - nici oameni specializați în acest sens. Nici cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea nu au părut mai în temă cum pot interveni într-o astfel de situație.  

La rândul lor, reprezentanții Agenției Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Constanța ne-au transmis că, pe de o parte, nu dețin arme cu tranchilizant, ci numai arme cu foc și, potrivit legii, le este total interzis să facă uz de armă în interiorul orașelor.