MENIU

FOTO | Ursoaică de la un circ din Ucraina, salvată din calea războiului. Ea va ajunge la rezervația din Zărnești

Sursa foto: presasm.ro

O ursoaică de la un circ ambulant din Ucraina a fost salvată din calea războiului. Ea va ajunge la rezervația din Zărnești. 

După aproape două decenii de captivitate, ursoaica Masha a trecut granița în această dimineață, iar cei care o însoțesc spun că aceasta este agitată din cauză că se află într-o cușcă în mers.

Îngrijitorii ei susțin că ursoaica este bine hrănită, iar un medic îi va verifica starea de sănătate când va ajunge în adăpostul din România.

Reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni, care deține sanctuarul de urși, spun că Masha este stresată și agitată din cauza faptului că se află într-o cușcă, în mers, dar este bine, este hrănită, iar un medic îi va verifica starea de sănătate când va ajunge în adăpostul din Zărnești.

Masha a stat 19 ani într-un circ ambulant din Ucraina, unde se afla de la vârsta de câteva săptămâni, potrivit Asociației Milioane de Prieteni. La circ făcea trucuri pentru spectatori, mergea pe trotinetă, sărea prin cercuri și peste obstacole, iar restul timpului și-l petrecea într-o cușcă mică de fier într-o dubă.
Nu este singurul animal salvat din calea războiului și adus la noi în țară. Multe din ele vor rămâne aici, însă altele vor fi transportate mai departe, în Africa. 

Mai multe articole despre:
ursoaica circ ucraina razboi rezervatie ursi zarnesti